17.2 C
Județul Arad
26 aprilie, 2024

Prima aterizare pe Aeroportul de la Braşov va avea loc joia viitoare. Traficul va fi dirijat de la distanţă, printr-un turn virtual

Publicat la 9 iunie 2023, 21:07

Săptămâna viitoare va avea loc prima aterizare pe cel mai nou aeroport din România. Acesta este primul aeroport din estul Europei care va fi dirijat din punct de vedere al traficului aerian de la distanţă.

Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a anunțat că săptămâna viitoare va avea loc prima aterizare pe Aeroportul de la

, care este primul

din estul Europei care va fi dirijat din punct de vedere al traficului aerian de la distanţă, de la Arad, printr-un turn virtual.

El a mai spus că există doi operatori care vor opera constant, pe patru destinaţii de Germania, iar din august vor exista trei zboruri pe săptămână spre Londra, spre Barcelona şi spre Bruxelles. „Este o mare bucurie pentru noi, ne pregătim pentru Ziua porţilor deschise, urmând ca săptămâna viitoare, joi, să avem prima aterizare pe

de la Braşov, moment istoric, moment aşteptat de toţi braşovenii, de foarte multă vreme”, a spus Veştea la A3.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai declarat că acesta este primul aeroport din estul Europei care va fi dirijat din punct de vedere al traficului aerian de la distanţă. „Aeroportul de la Braşov este primul aeroport din estul Europei care va fi dirijat din punct de vedere al traficului aerian de la distanţă, de la Arad, printr-un turn virtual”, a explicat el.

Cursele care vor pleca de la Aeroportul Braşov

El a mai spus că vor fi

către Nurnberg, Munchen, Dortmund, Stuttgard, Londra și Barcelona. „Mai avem o destinaţie pe Londra, operată de o companie aeriană, urmând ca din august să avem săptămânal zboruri. Vom avea trei zboruri pe săptămână spre Londra, spre Barcelona şi spre Bruxelles pentru început. De asemenea avem şi chartere pentru perioada de concedii. Vor exista mai multe companii care vor opera de pe aeroport, este un început”, a arătat Veştea.

Adrian Veştea a declarat și că autoritățile din Brașov și-au făcut treaba și că asta se vede din numărul turiștilor care vin în acest oraș.

„Braşovul este un judeţ dinamic, un judeţ care s-a dezvoltat foarte mult din punct de vedere economic, practic suntem pe locul 5 ca şi contribuţie la PIB-ul naţional şi de asemenea suntem cea mai importantă destinaţie turistică a României din punct de vedere al numărului de înnoptări şi a biletelor vândute în judeţul nostru”, a completat Adrian Veştea.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/prima-aterizare-pe-aeroportul-de-la-brasov-va-avea-loc-joia-viitoare-traficul-va-fi-dirijat-de-la-distanta-printr-un-turn-virtual.html

Ultimă oră

Același autor