7.3 C
Județul Arad
26 aprilie, 2024

Un nou cutremur în județul Arad, produs în timpul nopții

24 mai 2023

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 3,2 s-a produs noaptea trecută, la ora locală 0:24, în zona Crişana, judeţul Arad, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 8 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 23 km est de Arad, 48 km nord-est de Timişoara, 74 km sud-est de Bekescsaba şi 92 km nord de Reşiţa.

, în judeţul Arad au avut loc 11 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,7 pe Richter. Cele mai puternice seisme din această zonă s-au produs pe 22 mai şi au avut magnitudinea de 4,7 şi 4,4 pe Richter, deşi seismologii au anunţat iniţial o magnitudine de 4,9, respectiv 4,3. Cutremurele s-au resimţit în municipiul Arad şi oraşul Lipova.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Urmărește România Liberă pe

Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.

Administrația de la Moscova(Rusia) a anunțat, marți seara, interceptarea a două bombardiere strategice americane, într-un incident produs în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Baltice,…

Președintele Germaniei, Frank – Walter Steinmeier, vine la București în ziua de miercuri, 24 mai 2023, urmând a se întâlni cu președintele Klaus Iohannis…

Guvernul va aproba în şedinţa de astăzi un proiect de lege privind înfiinţarea unei noi instituţii de învăţământ superior – Universitatea Naţională de Ştiinţă…

Sursa: https://romanialibera.ro/social/un-nou-cutremur-in-judetul-arad-produs-in-timpul-noptii/

Ultimă oră

Același autor