-0 C
Județul Arad
5 decembrie, 2023

Tren de călători CFR, în flăcări. Incendiu violent pe calea ferată

Publicat la 1 septembrie 2023, 08:22

Incendiu tren CFR. Sursa foto: arhiva EVZ

Un incendiu violent a izbucnit vineri dimineață într-un tren de călători CFR. Acesta se afla la intrarea în stația Oradea Vest. Trenul cu două vagoane călătorea pe ruta Arad – Oradea. Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul ISU Bihor, la ora 06.25. În tren erau aproximativ 20 de persoane.

Un incendiu violent a izbucnit într-un tren de călători de la

care mergea pe ruta Arad – Oradea. Flăcările au izbucnit vineri dimineață, iar apelul la numărul unic de urgență 112 a fost dat la ora 06:25.

erau aproximativ 20 de persoane și personalul feroviar. Toți sunt în siguranță, trenul fiind evacuat complet.

„CFR Călători informează că în această dimineață la intrarea în stația Oradea Vest s-a produs un incendiu la trenul Regio 3331 Arad – Oradea, fiind afectate ambele automotoare. Cei 20 de călători și personalul feroviar sunt în siguranță, trenul fiind complet evacuat”, potrivit unui comunicat de presă.

Incendiu puternic la un tren CFR călători. Nu a fost înregistrată nicio victimă

Reprezentanții companiei

au anunțat că momentan nu este cunoscută cauza izbucnirii incendiului. Cauza va fi stabilită de comisia de cercetare.

La fața locului au sosit cinci echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale tip ABROLL, o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de primă intervenție și comandă.

„Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul ISU Bihor, la ora 06.25, la fața locului fiind mobilizate imediat, cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale tip ABROLL , o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de primă intervenție și comandă”, precizează ISU Bihor.

Toate persoanele care erau în tren s-au autoevacuat în siguranță, înainte de sosirea pompierilor. Echipele ISU au intervenit de urgență și au reușit să lichideze incendiul în jurul orei 07:20. Nu au fost înregistrate victime, iar în acest moment echipajele acționează pentru înlăturarea efectelor negative ale

„În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului, în vagoane nu se afla nicio persoană, toți pasagerii (aproximativ 20), autoevacuându-se în siguranță, iar flăcările se manifestau violent la nivelul întregului tren. Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în jurul orei 07.20, iar în momentul de față acționează pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului”, precizează ISU Bihor.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/incendiu-tren-cfr.html

Ultimă oră

Același autor