18.8 C
Județul Arad
27 iulie, 2024

Temperaturile din România continuă să scadă. Este Cod galben de ploi și intensificări ale vântului. Cum va fi vremea joi, 16 martie 2023

Sursa foto: Alexander Uhrin | Dreamstime.com

Publicat la 16 martie 2023, 06:34

ANM a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 16 martie 2023. Potrivit specialiștilor, valorile termice continuă să scadă, în unele regiuni fiind sub normalul perioadei. Precipitații sub formă de ploaie sunt anunțate în sud şi sud-est, iar la munte sunt șanse să ningă. Sunt în vigoare două coduri galbene, unul de ploi și unul de intensificări ale vântului.

Administrația Națională de Meteorologie (

) anunță o zi răcoroasă în majoritatea regiunilor din România.

se răcește considerabil, iar valorile termice diurne vor scădea sub normalul perioadei.

Sunt anunțate

sub formă de ploaie în sud și sud-este. În zonele de deal și în nord-estul țării vor fi precipitații mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Acestea vor fi înregistrate slab cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Potrivit prognozei ANM, izolat, cantitățile de apă or depăși 10…15 l/mp îndeosebi în extremitatea de sud-est și la munte.

Vântul se va intensifica în regiunile estice, sud-estice, vestice și la munte, iar pe arii mai restrânse în rest. Rafalele vor bate cu peste 50…60 km/h. La altitudini mari, rafalele ar putea înregistra viteze mai mari, de până la 80 de km/h.

va fi una rece în majoritatea țării.

maxime ale zilei vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, iar cele minime în general între -7 și 4 grade Celsius. Se va produce brumă, pe alocuri, îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar izolat se va forma ceață.

Cum va fi vremea în Capitală și la munte

Vremea se va răci considerabil și în București, valorile termice diurne se vor situa ușor sub mediile multianuale. Cerul va fi înnorat, iar temporar va ploua. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului apoi va deveni în general slab. Temperatura maximă în Capitală se va situa între 8 și 9 grade, iar cea minimă între 0 și 2 grade Celsius.

Spre finalul săptămânii, vremea în București începe să se încălzească. Potrivit meteorologilor, vineri, temperaturile maxime vor ajunge la 13 grade Celsius.

La munte, cerul va fi noros și sunt anunțate precipitații predominant sub formă de ninsoare. În Carpații Meridionali se va depune un strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va prezenta intensificări temporare, mai ales la altitudini mari, cu viteze la rafală în general de peste 50…60 km/h. Pe alocuri, vântul ar putea bate cu până la 80 de km/h.

ANM a emis cod galben de ploi și intensificări ale vântului

Joi, 16 martie, se menține codul galben de intensificări ale vântului emis de

. Aceștia au transmis că vor fi intensificări ale vântului, rafalele atingând viteze de peste 55-60 km/h în zona de câmpie din Crișana și Banat. Avertizarea meteorologică este valabilă în intervalul 15 martie, ora 18 – 16 martie, ora 18.00, și vizează următoarele județe: Satu-Mare, Arad, Bihor, Timiș și Caraș-Severin.

Rămâne valabil și un cod galben galben de ploi, emis pentru intervalul 15 martie, ora 16 – 16 martie, ora 20.00. Meteorologii au transmis că precipitațiile se vor extinde spre zona de vest a țării și vor cuprinde cea mai mare parte a României.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Publicat in categoriile:

Ne puteți urmări pe

sau pe

Revista presei

Romania TV

DC News

Stirile Kanal D

Doctorul Zilei

Rețete și vedete

Evenimentul Istoric

Animal Zoo

Capital Comunicate

EVZ Comunicate

Editura de carte

Sursa: https://evz.ro/temperaturile-din-romania-continua-sa-scada-este-cod-galben-de-ploi-si-intensificari-ale-vantului-cum-va-fi-vremea-joi-16-martie-2023.html

Ultimă oră

Același autor