0.5 C
Județul Arad
5 decembrie, 2023

Infrastructura de transport a României. Ce pregătește Sorin Grindeanu

Publicat la 13 august 2023, 14:36

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut sancțiuni pentru constructorii care nu înțeleg că respectarea contractelor implică mize mult mai mari. El a dezvăluit planurile pe care le are.

Sorin Grindeanu spune că trebuie accelerată implementarea tuturor proiectelor de infrastructură, iar în acest sens va verifica în continuare șantierele și nu va ezita să ia măsuri împotriva constructorilor.

Grindeanu vrea sancționarea constructorilor care nu respectă termene din contract

Infrastructura de transport din România are o importanţă strategică! Situaţia din

dovedeşte că fără rutele de transport, navale, feroviare şi rutiere româneşti, contextul geopolitic în ansamblu ar fi mult mai dificil.

Tocmai de aceea trebuie să accelerăm implementarea tuturor proiectelor de infrastructură şi să aplicăm sancţiuni acelor constructori care nu înţeleg că respectarea contractelor are mize mult mai mari”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Miercuri, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a comunicat că stadiul lucrărilor de pe șantierul liniei de cale ferată Apaţa-Caţa, care face parte din Coridorul feroviar Rin-Dunăre, arată un „progres extrem de slab”, situându-se la doar 17,5%.

Sorin Grindeanu, nemulțumit de conducerea CFR

Potrivit ministrului, i-a fost solicitat conducerii

Infrastructură să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările de reabilitare să se finalizeze la timp.

Progres extrem de slab pe șantierul liniei de

Apața-Cața (28,2 km), parte a Coridorului feroviar Rin- Dunăre. Contractul, semnat în anul 2020, a ajuns la doar 17,5 % progres fizic și în continuare se prefigurează întârzieri.

În cazul în care situația nu se îmbunătățește, mă aștept să fie aplicate sancțiuni contractuale dure. Este un proiect important pentru transportul feroviar românesc și european pe care Asocierea de constructori greci, francezi și români trebuie să îl trateze cu maximă seriozitate”, a scris ministrul Sorin Grindeanu pe contul său de Facebook.

Referindu-se la coridorul Rin-Dunăre, Sorin Grindeanu a făcut referiri și la tronsonul feroviar Gurasada – Simeria. În acest context s-a solicitat atât constructorului, dar și conducerii CFR Infrastructură, ca în primul semestru al anului 2024, toate lucrările de reabilitare pe acest tronson să fie finalizate.

Gara Simeria este un important nod feroviar, care va beneficia de anul viitor de un modern Centru Operațional de Conducerea a Circulației, care va fi conectat cu centrele operaționale din Arad și Brașov, dar și de o Hala de mentenanță la standarde europene pentru întreținerea și repararea utilajelor feroviare, iar călătorii se vor bucura de condiții civilizate într-o clădire monument istoric modernizată.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/infrastructura-de-transport-a-romaniei-ce-pregateste-sorin-grindeanu.html

Ultimă oră

Același autor