16.1 C
Județul Arad
27 iulie, 2024

Horațiu Moldovan, transferul carierei sale. Pentru ce se pregătește portarul

Publicat la 23 noiembrie 2023, 07:52

Sursa foto: Arhiva EVZ

Ultimele evoluții ale lui Moldovan l-au făcut vizibil la nivel international. Deși are contract în continuare cu Rapidul și o clauză destul de mare, Moldovan ar putea evolua în afară.

Horațiu Moldovan este unul dintre cei mai buni portari ai României în acest moment. Acest lucru a fost constatat și de alte echipe care se pare că au pus ochii pe goalkeeper. Asta deși în acest moment până în 2025 Moldovan este sub contract cu Rapidul.

Clauza pentru care el poate părăsi echipa este de 800.000 de euro. Pe de altă parte, oficialii rapidiști nu par deloc încântați să-l lase să plece.

Cu toate acestea se așteaptă ca în această iarnă să primească pentru jucător oferte de nerefuzat.” Aș vrea să plece, dar după ce luăm titlul sau cupa și ne realizăm obiectivele în acest sezon.

E o clauză pe care cei de afară ar putea să o plătească. Contractul e prelungit, dar clauza de reziliere e clauză de reziliere.

Adică nu contează că noi avem

cu el pe o perioadă mai lungă”, a declarat Victor Angelescu, oficialul Rapidului . Moldovan și-a început cariera de fotbalist la clubul natal CFR Cluj, dar nu a debutat la seniori acolo.

Și a fost împrumutat în schimb la Hermannstadt, respectiv Energeticianul. Între 2019 și 2020, Moldovan a avut o serie de transferuri.

Horațiu Moldovan, remarcat de la început

A semnat inițial la Ripensia Timișoara, apoi s-a mutat la Sepsi OSK, iar ulterior a revenit la Ripensia Timișoara. Pe 10 august 2020, Moldovan s-a alăturat UTA Arad.

Douăsprezece zile mai târziu, el și-a făcut debutul în Liga I într-un egal 1–1 în deplasare la Viitorul Constanța. Și-a asumat un rol de înlocuitor la echipă, înregistrând doar trei apariții suplimentare pe tot parcursul perioadei sale.

Pe 6 ianuarie 2021, Moldovan s-a mutat la

din Liga II, cu un contract de un an și jumătate, stabilindu-se ca titular obișnuit.

După promovarea lui Rapid în clasamentul de sus, a jucat 37 de

de ligă și a reușit să păstreze 11 goluri în sezonul 2021–22, consistența sa fiind semnificativă pentru performanța echipei de-a lungul anului.

La 21 mai 2023, Moldovan a fost de acord cu o prelungire a contractului cu un an, care să-l țină la club până în vara anului 2025. În acest moment el are o cotă de piață de 2 milioane de euro.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/horatiu-moldovan-transferul-carierei.html

Ultimă oră

Același autor