16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Grindeanu, răspuns nervos despre podul de la Brăila. Ce spune de trenul în flăcări

Publicat la 1 septembrie 2023, 14:05

Sursă: LCVA | Dreamstime.com

Sorin Grindeanu a vorbit despre incendiul izbucnit vineri la un tren de călători din Bihor. Ministrul Transporturilor a recunoscut că există mari probleme în țara noastră de ani întregi.

Sorin Grindeanu a vorbit despre incendiul izbucnit vineri la un tren de călători din Bihor. Ministrul Transporturilor a declarat în ultimii 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnituri de tren. El a mai spus că autoritățile nu pot să aibă condiţii europene dacă nu fac nimic.

„E o problemă pe care nu o avem noi că ţară în ultimul an sau în ultimii doi ani. De peste 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnitură nouă. 161 de garnituri sunt în achiziţie, primele vor veni în această toamnă. Nu poţi să ai pretenţii de condiţii europene când timp de peste 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou. Toate aceste achiziţii se fac în perioada următoare, urmând că derularea contractelor să se desfăşoare pentru cele 161 de trenuri noi”, a declarat Grindeanu, la Timişoara, după ce a fost întrebat cum comentează izbucnirea unui incendiu la un tren de călători din Bihor.

Ministrul Transporturilor a vorbit și despre investiţiile în

„Cea de-a doua componentă este cea de investiţii în infrastructură feroviară. În vest aceste investiţii se vor derula în anii viitori pe finanţări asigurate fie de programe operaţionale, fie de la PNRR. Săptămâna trecută am fost şi la centură şi am vizitat şi şantierele CFR dintre Arad şi Simeria. Undeva la jumătatea anului 2024, de la Curtici la Sighişoara vom avea linie modernizată, deci se va putea circula cu 160 km pe ora. După ce vom achiziţiona noile garnituri lucrurile vor ajunge la normal”, a spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu, despre scandalul podului de la Brăila

Ministrul a mai spus că

este sigur și că românii nu-s în pericol. El le-a recomandat celor de la USR, care au criticat construția, să meargă la fața locului și să verifice.

„Până aseară (joi seara – n.r.) au fost verificate peste 50.000 de șuruburi. La cele peste 50.000 de șuruburi s-au găsit 100 nestrânse. O să se termine această verificare zilele următoare. Nu e niciun fel de pericol să pice podul, să pice unii în Dunăre și așa mai departe”, spune Sorin Grindeanu.

Grindeanu consideră că membrii partidelor care au făcut plângere pe la Bruxelles nici nu știu unde este Brăila.

„Am văzut niște formațiuni politice care fac și plângere pe la Bruxelles. Dacă au temeri să treacă peste pod, să treacă cu bacul dacă știu unde se află Brăila, că eu am mari dubii că domnii ăștia știu unde e Brăila. Dacă nimeresc Brăila, pot merge cu bacul… Vă asigur că nu există niciun fel de problemă de siguranță”, încheie ministrul Transporturilor, potrivit

Europarlamentarul USR Vlad Botoș a trimis o scrisoare comisarului pentru Coeziune și Reformă, Elisa Ferreira. Acesta a cerut informații despre respectarea standardelor de siguranță în construcții în ceea ce privește Podul de la Brăila.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/grindeanu-raspuns-nervos-despre-podul-de-la-braila-ce-spune-de-trenul-in-flacari.html

Ultimă oră

Același autor