0.5 C
Județul Arad
5 decembrie, 2023

Femeie mușcată de șacal, în Arad. A încercat să își salveze câinele

Publicat la 15 august 2023, 13:27

O femeie din Arad, mușcată de un șacal / Sursă foto: dreamstime.com

O femeie din Arad a fost mușcată de un șacal în timp ce ieșise cu câinele ei la plimbare. Incidentul s-a petrecut într-un parc, care se află în apropiere de Primărie.

Nicio persoană nu a fost atacată până acum în Arad de șacali, victime căzând doar câteva

de-a lungul timpului. Animalele sălbatice au început să își facă simțită prezența în oraș, iar o femeia fost mușcată în timp ce încerca să își salveze câinele. Incidentul a a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, 13 august, în parcul Mihai Eminescu din municipiul Arad, care se află la câțiva metri de primărie.

Femeia a povestit că a ieșit din casă cu animalul ei de companie, un câine din rasa

, iar în momentul în care era așezată pe o câine a simțit că a fost mușcată. Inițial, a crezut că este vorba de un câine, dar ulterior și-a dat seama că era un șacal. Doi bărbați din parc au sărit în ajutorul femeii atacate.

„Duminică, 13 august, în jurul orei 17.30, eram împreună cu cățeleușa mea aflată în lesă pe o bancă, în Parcul Eminescu. În partea stângă veneau doi bărbați cu un cățel, deodată am observat că în diagolană din spatele lor vine un câine.

Am crezut că este câinele lor, dar m-am înșelat, s-a repezit asupra cățelului, bărbații au reușit să se descotorisească de atacator, iar câinele agresiv a zărit-o pe cățelușa mea și a atacat-o”, a povestit femeia.

Femeia atacată de șacal a ajuns la spital de urgență

Victima a mai adăugat că șacalul a tras cu dinții de câinele ei, iar în momentul în care a încercat să își salveze animalul, a fost mușcată de mână. Femeia a mers de urgența la spital. Arădenii susțin că nu este pentru prima dată când șacalii sunt observați în oraș.

„A tras cu dinții de ea, a ridicat-o și încercând să o apăr m-a prins de mână nevrând să îmi dea drumul. Bărbații mi-au sărit în ajutor lovindu-l de nenumărate ori pe acel câine, care nu a lătrat. După acest eveniment i-am întrebat ce câine e ăsta. La întoarcerea de la UPU și Infecționase mi-am dat seama că atacatorul a fost un șacal, și-a căutat prada la o oră neobișnuită”, a povestit femeia.

Animalele atacate de șacali în Arad

Oamenii fac de luni de zile sesizări în care se plâng că parcurile sunt pline de animale sălbatice, dar până acum nu au fost luate măsuri. Un arădean a susținut că a sunat la

pentru că a văzut de nenumărate ori vulpi în oraș, dar nu au fost luate măsuri. O

cu doi pui a fost văzută deseori în zona Teba, iar copiii chiar au început să se joace cu ea.

Numărul șacalilor din oraș au început să crească în ultimii ani. Atacurile animalelor sălbatice au fost, până acum, doar asupra fermelor de animale de pe Valea Mureșului. Oamenii din Arad au sesizat în repetate rânduri prezența șacalilor în cartiere din municipiul Arad, potrivit TV Arad.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/muscata-sacal-arad-femeie-caine.html

Ultimă oră

Același autor