16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Doliu în lumea sportului românesc. Un mare campion a murit după antrenament

Publicat la 15 septembrie 2023, 23:18

Un fost campion român a murit în chiar la sfârșitul unui antrenament. Deși se retrăsese din activitate, acesta continua să se antreneze la o vârstă venerabilă.

Lumea sportului este șocată de vestea morții unui

legendar, care a fost un exemplu de devotament și dedicare. Un cunoscut culturist român, Eugen Kantor, care a câștigat peste 30 de medalii la nivel național și internațional, a murit în urma unui antrenament la sală și pe stadion.

În dimineața de vineri, 15 septembrie, Eugen Kantor, în vârstă de 75 de ani, a avut o zi aparent normală. S-a antrenat la XOX GYM din Arad, unde și-a făcut antrenamentele și a interacționat cu oamenii. Ulterior, a făcut jogging la stadionul Gloria din Arad, dar dintr-o dată i s-a făcut rău.

Fostul campion nu a mai putut fi salvat

Eugen Kantor fost dus la Spitalul din Arad și apoi la un spital din

, dar medicii nu l-au putut salva. Disecție de aortă a fost diagnosticul final. Cei care l-au văzut dimineața la sală au spus că era în stare bună și că nu arăta niciun semn că ziua respectivă se va finaliza într-o tragedie.

„R.I.P..Kantor Eugen..un om și un sportiv, o adevărată legendă a culturismului românesc și a Aradului…Dumzeu să-l odihnească în pace..A murit vultur cum se spune..a făcut antrenament până în ziua când a plecat dintre noi..XOX GYM a fost sala care a avut onoarea să îl primească pănă în ultima clipa a vieții lui”, a scris pe pagina de Facebook, Constantin Bisca, patronul sălii de fitness unde se antrena sportivul.

Fostul sportiv avea în continuare o viață activă

Eugen Kantor avea o viață foarte activă, participând la multe activități. El a petrecut timp la Ștrandul Neptun cu prietenii pe 13 septembrie 2023. Pe pagina sa de Facebook, sportivul a postat o fotografie a cărei descriere a fost: „Tineret mândria țării… ultimele bătăi de aripi la Ștrandul Neptun”.

În octombrie 2016, la Sala Polivalentă Victoria din Arad, în prezența a peste 500 de spectatori și a peste 60 de sportivi, arădeanul a anunțat oficial retragerea sa din competiții.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/doliu-in-lumea-sportului-romanesc-un-mare-campion-a-murit-dupa-antrenament.html

Ultimă oră

Același autor