0.5 C
Județul Arad
5 decembrie, 2023

Constanța, județul morții. Pieton lovit în plin de un șofer beat, care a fugit

Publicat la 17 septembrie 2023, 12:53

Poliție. Sursa foto: Dreamstime

Un pieton a fost lovit din plin de către un șofer beat, care mai apoi a fugit de la locul accidentului. Polițiștii i-au dat de urmă.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Judeţului Constanța au informat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre un accident rutier pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanța.

Un șofer a lovit un pieton și a fugit de la locul accidentului în municipiul Constanța. Poliția a găsit conducătorul auto. După realizarea etilotestului s-a concluzionat că șoferul era sub influența băuturilor alcoolice.

Pietonul a fost grav rănit

Potrivit reprezentanților

(IPJ) al Județului Constanța, ofițerii care s-au deplasat la fața locului ai constatat că un bărbat de 33 de ani, aflat pe partea carosabilă, a fost lovit de către un șofer necunoscut.

În plus, la acel moment, pietonul se afla în stare gravă. Polițiștii au demarat o anchetă în această privința, și la scurt timp au dat de urma conducătorului autovehiculului responsabil pentru accident.

Polițiștii au identificat șoferul. Este vorba despre un bărbat de 30 de ani, al cărui nume nu a fost publicat.

Rezultatul testului anti-drog a fost negativ

După identificare, polițiștii din cadrul IPJ Constanța au testat șoferul cu aparatul

și cu aparatul drugtest. Etilotestul a relevat că șoferul avea 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat iar rezultatul drugtestului a fost negativ.

Acum, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a demarat procedurile pentru dosar penal în cazul șoferului responsabil. Dosarul vizează comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului sau modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Potrivit datelor comunicate de către polițiști, accidentul rutier s-ar fi petrecut în această dimineață, în jurul orei 03:20.

Un caz similar a avut loc acum doar câteva zile

În Arad, în noaptea de vineri, 8 septembrie și sâmbătă, 9 septembrie, un adolescent de 15 ani a fost ucis de un șofer beat. Mai apoi, șoferul a fugit de la locul accidentului, încercând să își acopere urmele.

Adolescentul mergea pe trotineta electrică, pe contrasens, în momentul în care a fost lovit din plin de șoferul beat. Tânărul a fost transportat de urgență la spital, însă sâmbătă dimineața a murit.

La scurt timp după producerea accidentului, un bărbat de 35 de ani s-a prezentat la secția de poliție și a mărturisit că el ar fi condus autovehiculul. El a susținut că în mașină se mai afla și un alt bărbat, de 40 de ani.

După demararea unei anchete, s-a concluzionat că de fapt bărbatul de 40 de ani s-ar fi aflat la volan la momentul accidentului. Acesta a fost testat cu aparatul epitotest, care a relevat că șoferul avea o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/accident-tragic-la-constanta-un-pieton-lovit-din-plin-sofer-beat.html

Ultimă oră

Același autor