13.4 C
Județul Arad
30 aprilie, 2024

Persoanele care lucrează într-un stat vecin şi revin acasă ar putea beneficia de benzi speciale de trecere la graniţă

Sursa foto: politia de frontiera/facebook

Publicat la 9 martie 2023, 22:50

Ultima modificare în 9 martie 2023, 22:56

Guvernul României a aprobat un proiect privind modificarea unei ordonanțe de guvern, care va permite circulația mai rapidă între localitățile de graniță dintre România și țările vecine.

Guvernul a aprobat proiectul care se referă la modificarea Legii 209/2020, privind unele măsuri de trecere a

şi de facilitare a trecerii frontierei de către lucrătorii frontalieri.

Măsura are scopul scurtării perioadei de deplasare a acestor persoane, spre locul de muncă, și respectiv spre domiciliu.

Cine poate folosi aceste benzi speciale de circulație

a anunțat care sunt principalele modificări aduse Legii 209/2020, precum și cine sunt persoanele care vor avea dreptul de a circula pe aceste benzi speciale de circulație.

”Persoanele care își exercită activitatea profesională pe teritoriul unui stat vecin, altul decât cel de domiciliu/reședință/rezidență, în baza unui contract de muncă valabil, încheiat pe durată nedeterminată sau pe durată determinată”, se arată în proiectul aprobat de Guvern.

De asemenea, pe aceste benzi dedicate vor mai avea dreptul să circule și ”persoanele care revin periodic, zilnic sau cel puțin săptămânal, în statul de domiciliu/reședință/rezidență”.

Guvernul României a mai decis că toate aceste persoane vor primi certificate privind încadrarea în muncă ca și lucrătorilor frontalieri. Aceste certificate vor fi folosite pentru trecerea rapidă a frontierei de stat.

Ministerul de Interne trebuie să se organizeze repede

Poliția de Frontieră din Română are obligația să deschidă benzi speciale de trecere dedicate lucrătorilor frontalieri care posedă certificatul privind încadrarea în muncă.

În plus, cei de la Ministerul de Interne trebuie să găsească resursa umană care să lucreze în aceste locuri, pe unde

de stat va fi trecută în ritm alert, în condiții speciale.

”Asigurarea de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, cu personal de specialitate, echipamente specifice de control şi infrastructura de comunicații şi informatică în vederea operaționalizării benzilor speciale din punctele de trecere a frontierei, inclusiv cu sprijinul administratorilor acestora, dacă este cazul”, se mai arată în proiectul adoptat de

, și care a fost publicat pe site-ul acestei instituții.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Publicat in categoriile:

Ne puteți urmări pe

sau pe

Sursa: https://evz.ro/romanii-care-lucreaza-intr-un-stat-vecin-si-revin-acasa-ar-putea-beneficia-de-benzi-speciale-de-trecere-la-granita.html

Ultimă oră

Același autor