16.7 C
Județul Arad
30 aprilie, 2024

Un bărbat a sunat la 112 să spună că s-a lovit la cap, în pădure. Zeci de oameni l-au căutat, dar au aflat apoi că inventase totul

Forţe importante au fost mobilizate în judeţul Arad, miercuri seara, pentru găsirea unui biciclist care ar fi suferit un accident, însă după ore de căutări s-a constatat că apelul la 112 a fost fals, iar apelantul a fost identificat şi amendat cu 4.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, printr-un apel la 112 făcut la ora 23,10, un bărbat, care nu şi-a oferit datele personale, a sesizat că a căzut de pe bicicletă şi s-a lovit la cap, în timp ce se deplasa pe lângă o pădure din apropierea localităţii Păuliş. Imediat a fost trimisă o ambulanţă, care însă nu a găsit victima, fiind solicitat ajutorul Poliţiei, relatează Agerpres.

În urma căutărilor, nu a fost găsită nicio persoană care să se fi aflat în situaţia prezentată dispecerului 112. A fost constituită echipa operativă la nivelul Poliţiei oraşului Lipova, formată din poliţiştii oraşului, ai secţiilor rurale 7 Lipova şi 8 Săvârşin, Poliţia Municipiul Arad, Serviciul de Investigaţii Criminale, precum şi jandarmi arădeni. După aproximativ trei ore de căutări prin pădure, într-o cabană a fost găsit un bărbat de 52 de ani, din judeţul Iaşi, care lucrează la o societate comercială din zonă. În urma verificărilor, a fost identificat în persoana apelantului”, a informat, joi, IPJ Arad.

Verificările prin sistemul eDAC au arătat că bărbatul era deja în atenţia poliţiştilor din Iaşi, fiind căutat pentru proceduri judiciare. El a fost amendat cu 4.000 de lei, pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112. Totodată, a fost informat IPJ Iaşi.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/un-barbat-a-sunat-la-112-sa-spuna-ca-s-a-lovit-la-cap-in-padure-zeci-de-oameni-l-au-cautat-dar-au-aflat-apoi-ca-inventase-totul-2755063

Ultimă oră

Același autor