16.7 C
Județul Arad
16 mai, 2024

Focar de pestă porcină la o fermă din Olt. 11.500 de animale au fost sacrificate

Publicat: 29/04/2024, 16:43

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a identificat un focar de pestă porcină africană la o fermă din Olt. Animalele destinate comercializării au fost sacrificate.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimenteleor (DSVA) a confirmat că un

a fost depistat la o fermă din Olt, din localitatea Negreni, în orașul Scornicești. 11.500 de porci infestați au fost omorâți.

într-o fermă din Olt. 11.500 de porci au fost uciși

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a anuntat că a fost confirmat un focar de pestă porcină africană la porcii dintr-o exploataţie comercială din localitatea Negreni, oraș Scornicești, județul Olt.

” La Instituţia Prefectului s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt (CLCB) şi a fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea pestei porcine africane în exploatația comercială de porci din localitatea Negreni, oraș Scornicești, județul Olt, unde aplică măsura eliminării tuturor porcilor, respectiv un efectiv de 11425 capete suine, în conformitate cu prevederile legislației sanitare veterinare în vigoare .

Carcasele porcilor morți sau uciși și toate materialele din incinta exploatației vor fi distruse sub supraveghere oficială, în conformitate cu prevederile legale .

Delimitarea zonei de supraveghere pentru pestă porcină africană include localitățile:

SCORNICEȘTI- ȘUICA, MOGOȘEȘTI, RUSCIORI, CONSTANTINEȘTI, TEIUȘ, BIRCII, BĂLȚAȚI, JITARU, MĂRGINENI-SLOBOZIA, MIHĂILEȘTI-POPEȘTI

SÎRBII MĂGURA – VITĂNEȘTI

Include FV 10 OPTAȘI, FV 7 PRISEACA, FV 12 BALTENI și FV 9 TĂTULEȘTI .

Include, de asemenea, si două exploatații comerciale de suine din localitatea Constantineșt”, spun reprezentanții Dsv Olt.

DSVSA Olt solicită sprijinul şi înţelegerea unităților administrativ teritoriale, a cetăţenilor și a operatorilor economici pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei .

Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație. ” se arată în comunicatul autorităților.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

29 Apr, 17:24

Actualitate –

29 Apr, 17:22

29 Apr, 17:17

Ultima oră

Religie –

29 Apr, 17:16

Justiție –

29 Apr, 17:09

29 Apr, 16:58

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/focar-de-pesta-porcina-la-o-ferma-din-olt-11-500-de-animale-au-fost-sacrificate-20197235

Ultimă oră

Același autor