17.5 C
Județul Arad
27 aprilie, 2024

Şapte suporteri sunt urmăriţi penal în urma bătăii de la meciul Dinamo-UTA. Șeful galeriei de la CSA Steaua este arestat la domiciliu

Șeful galeriei de la CSA Steaua este arestat la domiciliu după audierile maraton de miercuri. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti anunţă că au început urmărirea penală faţă de şapte persoane care au participat la bătăi înainte de începerea partidei de fotbal dintre echipele Dinamo Bucureşti şi UTA Arad. Pentru patru dintre inculpaţi, anchetatorii au cerut emiterea de mandate de arestare preventivă, instanţa dispunând arest la domiciliu în cazul altuia şi control judiciar pentru alţi trei. Alte trei persoane sunt plasate sub control judiciar prin decizie a procurorilor.

Ancheta vizează comiterea infracţiunilor de încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive efectuate fără drept, fapte prevăzute Codul penal şi Legea nr. 126 din 1995, scrie News.ro.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a patru inculpaţi. În acelaşi dosar, procurorii au dispus măsura controlului judiciar faţă de alţi trei inculpaţi.

”În cauză s-a reţinut că în data de 8 martie 2024, în jurul orelor 19:50, înainte de începerea partidei de fotbal dintre echipele F.C. Dinamo Bucureşti şi A.F.C. UTA Arad, disputată pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, a avut loc un incident între membrii galeriei FC Dinamo Bucureşti, ce se aflau în Tribuna II Est a stadionului, şi membrii galeriei A.F.C. UTA Arad, sprijiniţi de suporteri ai echipei CSA Steaua Bucureşti, aflaţi în Peluza Sud (care au aruncat cu articole pirotehnice tip torţe şi au pătruns pe suprafaţa de joc, agresându-se reciproc)”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, joi, de Parchet.

Unul dintre inculpaţii pentru care procurorii au solicitat măsura arestării preventive este acuzat că a pătruns pe terenul de joc, de unde a îndemnat cu braţele suporterii echipei F.C. Dinamo Bucureşti, aflaţi în Tribuna II Est, să coboare, ulterior a luat de pe gazon un articol pirotehnic tip torţă cu flacără roşie şi fum, pe care l-a aruncat spre suporterii echipei adverse aflaţi în Peluza Sud, după care s-a angajat în confruntarea fizică generală care a avut loc pe suprafaţa de joc între cele două grupuri de suporteri, lovind un suporter cu mâna dreaptă în zona capului, prin aceste acţiuni tulburând ordinea şi liniştea publică.

Un bărbat este acuzat că s-a angajat în confruntarea fizică generală care a avut loc pe suprafaţa de joc între cele două grupuri de suporteri, pătrunzând pe terenul de joc şi deplasându-se în mijlocului conflictului, unde a aprins o torţă, pe care a aruncat-o în Peluza Sud, unde se aflau suporterii echipei adverse, prin aceste acţiuni tulburând ordinea şi liniştea publică.

Al treilea inculpat pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă este cercetat după ce a pătruns pe terenul de joc, a luat de pe gazon două articole pirotehnice tip torţă cu flacără roşie şi fum pe care le-a aruncat spre suporterii aflaţi în Peluza Sud şi s-a angajat în confruntarea fizică generală care a avut loc pe suprafaţa de joc între cele două grupuri de suporteri, intrând în conflicte fizice cu trei suporteri, agresând pe unul din aceştia şi fiind agresat de ceilalţi doi, prin aceste acţiuni tulburând ordinea şi liniştea publică, iar al patrulea inculpat a pătruns pe terenul de joc, unde s-a angrenat în confruntarea fizică generală, intrând în confruntări fizice cu suporteri ai echipei adverse, prin aceste acţiuni tulburând ordinea şi liniştea publică.

”În justificarea propunerii de arestare preventivă, procurorii au făcut referire la gravitatea concretă a infracţiunilor comise (în public, pe un stadion, prin folosirea fără drept de produse pirotehnice periculoase, ce au fost aruncate atât în teren, cât şi asupra unor spectatori, de faţă fiind şi minori, dar şi prin pătrunderea pe suprafaţa de joc şi angrenarea într-un conflict fizic direct) dar şi la periculozitatea inculpaţilor, cunoscuţi organelor de ordine – poliţie şi jandarmerie – ca persoane deosebit de violente”, informează Parchetul.

Joi, instanţa de judecată a dispus arestarea la domiciliu a unuia dintre suspecţi şi plasarea sub control judiciar a celorlalţi trei pentru care procurorii ceruseră mandate de arestare preventivă. Decizia nu este definitivă.

Ceilalţi trei suporteri plasaţi sub control judiciar de către procurori au luat parte la încăierare.

”În ceea ce îi priveşte pe inculpaţii faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, aceştia s-au angrenat în confruntarea fizică generală ce a avut loc pe suprafaţa de joc între cele două grupuri de suporteri, pătrunzând pe terenul de joc şi intrând în confruntări fizice cu suporteri ai echipei adverse, prin aceste acţiuni tulburând ordinea şi liniştea publică”, precizează anchetatorii.

Oficialii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Sectorului 1 anunţă că decizia instanţei a fost contestată de Parchet.

Poliţiştii din Bucureşti au făcut, miercuri, 15 percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Mehedinţi şi au pus în aplicare 26 de mandate de aducere şi citaţii, într-un dosar care vizează incidentele dintre suporteri din 8 martie, de la meciul dintre Dinamo şi UTA. Mai exact, sunt vizaţi suporteri de la Dinamo şi CSA Steaua, care au intrat pe teren şi s-au bătut, folosind şi materiale pirotehnice. Şapte persoane, între care şi liderul galeriei CSA Steaua Andrei Florescu, au fost duse la audieri şi reţinute.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/sport/fotbal/sapte-suporteri-sunt-urmariti-penal-in-urma-bataii-de-la-meciul-dinamo-uta-seful-galeriei-de-la-csa-steaua-este-arestat-la-domiciliu-2730699

Ultimă oră

Același autor