25 C
Județul Arad
18 mai, 2024

Cel mai puternic utilaj agricol din lume a ajuns la o fermă din România: „Poate fi folosit la toate lucrările”

La o fermă din Vestul României a fost adus cel mai puternic utilaj agricol din lume, numit „Gigantul”.

Sursa foto: Facebook I Gheorghe Seculici

„Gigantul” dispune de 1.100 de cai putere și poate fi utilizat pentru diverse activități agricole.

Utilajul a fost adus la

Terracult din localitatea Horia, județul Arad.

În GALERIA FOTO puteți urmări mai multe imagini cu utilajul numit „Gigantul”.

După ce terenul a fost pregătit, utilajul a fost folosit pentru semănat, impresionându-i pe tehnicienii fermei prin eficiența și precizia cu care a executat lucrarea agricolă.

Recomandare din top articole

„Cel mai puternic utilaj agricol din lume a ajuns în ferma Terracult din Horia. Nexat are 1.100 cai putere și anul acesta este testat pe 2.000 de hectare din cele 7.000 ale companiei Terracult. Poate fi folosit la toate lucrările agricole, de la pregătirea terenului agricol și semănat, până la recoltare. Ferma arădeană a investit peste 30 de milioane de euro în ultimii 15 ani”, este mesajul lui Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură a județului Arad, potrivit

Ferma din Horia lucrează 7.000 de hectare în pusta Aradului și investește în fiecare an în noile tehnologii agricole

și în cea mai modernă tehnică.

„Lățimea de lucru a utilajului este de 14 metri și este un echipament complet autonom. Utilajul a fost prezentat la Hanovra, în cadrul târgului de utilaje agricole, unde a și primit medalia de aur pentru inovație.

Vă pot spune că are un preț pe măsură, dar pentru noi este important randamentul, cât de eficient este și cât poate suplini investiția și cheltuielile cu alte mașini agricole”, a declarat Georg Fleischhacker, Administrator al Terracult.

În ultimii ani, ferma din Arad și-a extins gama de activități, concentrându-se pe procesarea și devenind un furnizor important de șroturi nemodificate genetic pentru industria zootehnică.

Potrivit agrointel.ro, începând cu 2018, au inițiat o investiție într-o nouă linie de prelucrare a uleiului. Investiția a totalizat 2,2 milioane de euro și a permis fermei să proceseze, în final, 9.000 de tone de materie primă pe an.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/locale/ferma-romania-utilaj-agricultura-708835.html

Ultimă oră

Același autor