21.8 C
Județul Arad
27 aprilie, 2024

Premierul CIOLACU anunță: Condamnații fugari își vor achita cheltuielile cu găsirea și repatrierea

Publicat: 21/03/2024, 14:09

Guvernul României vrea să-i pună pe condamnații fugari să-și achite „călătoria” de repatriere. Ministrul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi, înainte de ședința de guvern, că aceia care se sustrag pedepselor cu fuga peste graniță vor plăti ca să fie găsiți de autorități și aduși în țară. Mai mult, vor da chiar și bani în plus.

Premierul Marcel Ciolacu spune că vor fi aprobate o serie de măsuri absolut necesare odată cu apropierea de termenul de intrare a României în spațiul aerian și maritim Schengen/ Din 31 martie, controlul la frontiere, regimul străinilor precum și controlul migrației ilegale vor trebui tratate cu atenție sporită, din punct de vedere legislativ. Tot din această serie, face parte și măsura prin care condamnații fugari își vor achita repatrierea, mai spune Ciolacu.

Venim azi și cu noi prevederi capabile să descurajeze fenomenul condamnaților care părăsesc țara înaintea sentinței finale. Vedem deja că, în ultima vreme, tot mai mulți fugari celebri au fost aduși înapoi, primind acum și un spor de pedeapsă. Prin proiectul dezbătut azi, vrem să îi punem și să plătească în plus, cum e firesc. Adică să suporte costurile operațiunilor derulate de stat pentru a-i găsi și aduce în țară!

Începând cu anul trecut, peste 700 de fugari au fost aduși în țară de autorități, reiese din declarațiile publice ale ministrului Justiției, Alina Gorghiu. Ultimul dintre aceștia, adus în țară și încarcerat, este fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, aflat acum în custodia Penitenciarului Arad.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

21 Mar, 15:54

Știri –

21 Mar, 15:49

21 Mar, 15:48

Ultima oră

Cultură –

21 Mar, 15:46

21 Mar, 15:30

Justiție –

21 Mar, 15:22

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/premierul-ciolacu-anunta-condamnatii-fugari-isi-vor-achita-cheltuielile-cu-gasirea-si-repatrierea-20170910

Ultimă oră

Același autor