17.5 C
Județul Arad
27 aprilie, 2024

Oțelul Galați, din play-out în cupele europene

21.03.2024 16:24

FOTO: DCNews / Florin Răvdan

Oțelul Galați vrea să joace în cupele europene la anul și are șansa să o facă atât din playout, cât și din Cupa României.

Oțelul Galați este pe locul 11 în Liga 1, adică locul 5 din playout, însă are șanse mari să ocupe una dintre primele patru poziții ale playout-ului, care să îi garanteze astfel un loc la barajul pentru cupele europene.

Conform regulamentului, acest meci de baraj se dispută între ocupantele locurilor 7 și 8, adică în acest moment Universitatea Cluj și Hermanstadt. Doar că Hermanstadt este în insolvență și nu are astfel drept de joc în cupele europene.

Următoarele două echipe în clasament sunt UTA Arad și Petrolul, care nu au depus dosarul pentru licența UEFA, astfel că Oțelul are drum liber spre baraj.

O altă contracandidată la locul de cupe europene este și FC U Craiova, însă oltenii ocupă acum loc de baraj la retrogradare, în ciuda faptului că au deja licența UEFA.

”Dacă există o singură echipă care are licență UEFA din primele 4 locuri ale playout-ului, barajul dintre locurile 7-8 nu se mai dispută. Este o decizie de Comitet Executiv al FRF”, transmite LPF.

Managerul general al celor de la Oțelul Galați, Cristian Munteanu, a confirmat pentru DC Sport că gălățenii au depus dosarul și vor lupta pentru primele 4 locuri în playout.

”Da, este adevărat, am depus dosarul, așteptăm. Obiectivul nostru este calificarea în cupele europene, așa cum a anunțat și Dorinel Munteanu”, a declarat Cristian Munteanu pentru DCSport.ro.

Echipa gălățeană va juca și în Cupa României, iar despre obiectivele în această competiție citiți pe

21 Martie 2024, 16:23

Sursa: https://www.dcnews.ro/otelul-galati-din-play-out-in-cupele-europene_953331.html

Ultimă oră

Același autor