13.9 C
Județul Arad
29 martie, 2024

Județul Arad, în zodia cutremurelor! Un nou seism, de 4,3 grade pe…

Județul Arad, în zodia cutremurelor! Un nou seism, de 4,3 grade pe scara Richter, s-a produs în această seară

23 mai 2023

Un nou cutremur s-a produs în judeţul Arad, marţi seară, în zona Lipova, având magnitudinea de 4,3, au transmis autorităţile locale, care precizează că nu sunt înregistrate victime sau pagube materiale.

Inițial, magnitudinea indicată de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a fost de 4,1 pe scara Richter, dar ulterior aceasta a fost actualizată la 4,3 grade.

„În ziua de 23.05.2023, 19:15:29 (ora României), s-a produs în Banat, Arad, un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.1, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 17 km SE de Arad, 43 km NE de Timişoara, 72 km SE de Bekescsaba, 92 km N de Reţiţa. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere în municipiul şi judeţul Arad”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Luni, la ora 20,46, în aceeaşi zonă s-a produs

, intensitate VI, la o adâncime de 2 kilometri.

, a fost înregistrată după aproximativ două ore, iar pe parcursul nopţii au mai avut loc replici de intensitate mai mică.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Urmărește România Liberă pe

Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.

Referitor la sancțiunile anunțate de Consiliul Concurenței din România, companiile Albalact, Covalact și Dorna Lactate au formulat acțiuni în anulare și suspendare împotriva deciziilor…

Noua campioană a României, Farul Constanța, i-a transferat pe atacanţii Rivaldinho şi Nicolae Carnat, care au semnat contracte valabile pentru următorii trei ani cu…

Numai 9% dintre britanici consideră acum Brexitul mai mult un succes decât un eşec, indică un sondaj YouGov, informează luni PA Media/dpa. În schimb, 62%…

24 mai 2023

Sursa: https://romanialibera.ro/social/eveniment/judetul-arad-in-zodia-cutremurelor-un-nou-seism-de-43-grade-pe-scara-richter-s-a-produs-in-aceasta-seara/

Ultimă oră

Același autor