11.5 C
Județul Arad
27 aprilie, 2024

„Big Brother”: Primul oraș din România supravegheat video cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Sunt montate 1.500 de camere video

Un oraș din România va fi supravegheat video de 1.500 de camere video cu Inteligență Artificială. Camerele vor monitoriza tot municipiul pentru creșterea securității publice.

Primarul unui oraș din România a dezvăluit planurile ambițioase ale municipiului, care se pregătește să implementeze cel mai avansat sistem de supraveghere video din țară, aprobat de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Este vorba despre un sistem de 1.500 de

cu Inteligență Artificială care vor fi montate în tot orașul pentru îmbunătățirea securității publice, gestionarea mai eficientă a traficului și prevenirea infracțiunilor de trafic, alături de asigurarea securității în spațiile publice. Mai mult, se așteaptă o creștere a eficienței operaționale.

Recomandare din top articole

Această investiție se ridică la aproximativ 11 milioane de euro. Pentru a face față costurilor, primăria intenționează să achiziționeze sistemul în leasing pe o perioadă de trei ani, beneficiind în acest timp de servicii de operare și mentenanță. După expirarea termenului de leasing, camerele video vor deveni parte a patrimoniului orașului.

Utilizarea sistemului de inteligență artificială în Arad promite să aducă numeroase avantaje, inclusiv detectarea automată a comportamentelor suspecte, recunoașterea automată a obiectelor și persoanelor, analiza automată a imaginilor video, precum și optimizarea resurselor umane și un răspuns rapid la incidente.

Sursa: https://www.antena3.ro/emisiuni/romania-inteligenta/oras-supravegheat-video-camere-inteligenta-artificiala-arad-704632.html

Ultimă oră

Același autor