18.7 C
Județul Arad
28 martie, 2024

Zile de foc pentru pompierii băcăuani

Posted by:

14 martie 2023

An de an, în această perioadă, pompierii băcăuani se confruntă cu un număr mare de incendii produse la vegetație uscata, pe fondul acțiunilor de igienizare derulate de cetățeni în scopul pregătirii terenurilor pentru lucrările agricole de primăvară.

De la începutul acestui an, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au fost înregistrate 17 incendii de vegetație uscată, iar dinamica unor astfel de intervenții poate indica o creștere în perioada următoare.

Doar în cursul acestei zile, 13 martie a.c., s-a intervenit pentru lichidarea a patru astfel de incendii, în urma cărora, inspectorii de prevenire au aplicat o sancțiune contravențională, în conformitate cu prevederile H.G.R. 537 din 2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

În acest context, facem apel către populaţie să respecte interdicţiile privind focul deschis!

Nu uitați:

utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;

arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile este interzisă ;

prepararea hranei, prin utilizarea focului deschis în gospodăriile populaţiei, se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi.

Pe lângă intervenția operativă, activitatea noastră vizează si componenta preventivă. Astfel, în perioada următoare, inspectorii de prevenire băcăuani vor intensifica acțiunile de informare și control, cu precădere pe această linie, pentru reducerea numărului de incendii produse la vegetația uscată

Fiți responsabili, pentru preîntâmpinarea situațiilor care va pot pune viața in pericol

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2023/03/14/zile-de-foc-pentru-pompierii-bacauani/

Ultimă oră

Același autor