23.3 C
Județul Arad
21 iunie, 2024

VIDEO | Cât câștigă, de fapt, un CERȘETOR la biserică! Părintele Vasile Ioana: Înainte să dăruim bani, să dăruim cuvinte

Publicat: 25/02/2023, 15:31

Preotul Vasile Ioana este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 25 februarie, începând cu ora 19:00.

Părintele Vasile Ioana, în vârstă de 50 de ani, este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti.

Preotul Vasile Ioana este renumit pentru activitatea sa nu doar în parohie, dar și pentru aparițiile la emisiuni TV și online.

„Ați vorbit despre post ca de o pasăre cu două aripi. Fapta cea bună făcută în taină, cu discreție..este una dintre aripi, cealaltă e rugăciunea”, a spus

„E bine să citim câte o catismă din Psaltirea lui David, dar rugăciunea trebuie însoțită de fapte bune. În perioada asta ar trebui ca fiecare dintre noi să dăruim celor care au nevoie.

Sfântul Ioan Gură De Aur spune „Să transpire banul în mâna ta, până îi dai drumul”, mai ales că acum trebuie să fim mai atenți cu bănuțul, nu sunt vremuri ușoare”, detaliează preotul Vasile Ioana.

„Spune că, dacă dai bani unui om care își cumpără țigări sau băutură, tu încurajezi un păcat”, a continuat acesta.

„De aceea, uite, vine la mine sărmanul. Îi e foame, îi cumpăr de mâncare, dar multe din acele doamne zic „A, păi…”.

Nu mai dați bani! Te simți superior, tu ești mare, el e mic” , mai spune părintele.

Cât câștigă un cerșetor la biserică

de cele mai multe ori încearcă să își ”spele din păcate” fiind mai darnici cu cei mai puțini norocoși, însă, după cum spune părintele, ar trebui să fim atenți și să înțelegem ce înseamnă să dăruiești cu adevărat.

„Înainte de a dărui bani, să dăruim cuvinte”, completează Adrian Artene.

„Mulți vor bani ca să își cumpere alte chestii, și eu am metoda următoare, cumpăr mâncare, dar nu ce vreau eu să îi dau, mă duc la magazin cu 50 de lei și îi cumpăr ce vrea ea!”, mai spune părintele.

„Vine și spune să își plătească factura, ia factura și plătește-o”, continuă el.

„În fața industriei ăsteia de cerșetorie, răspunsul este că nu ar trebui să încurajăm cerșetoria din București.

Am un cerșetor la biserică, care mi-a zis „Părinte, eu câștig peste 100 milioane pe lună, până la 120 milioane pe lună din cerșit”. Noi nu ar trebui să facem fapta bună cu capul”, a spus părintele Vasile Ioana.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile – ucraineană-rusă.

Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

15 Mar, 23:21

Știri politice –

15 Mar, 23:09

Marius Tucă Show –

15 Mar, 22:31

Ultima oră

Știri –

15 Mar, 22:24

15 Mar, 22:12

Sursa: https://www.gandul.ro/stiri/video-cat-castiga-un-cersetor-la-biserica-19932961

Ultimă oră

Același autor