1.6 C
Județul Arad
7 decembrie, 2023

Vasile Bănescu, despre parada LGBT și contramanifestațiile din Capitală. ”Biserica evită cu discernământ ridicolul, grotescul, manifestările stridente și zgomotoase”

După ce a fost solicitat un punct de vedere al Patriarhiei cu privire la marșul Bucharest Pride 2023 și la contramanifestațiile care au avut loc sâmbătă și duminică în Capitală, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat Biserica evită manifestările stridente și zgomotoase.

30 iul. 2023, 23:54

Vasile Bănescu, despre parada LGBT și contramanifestațiile din Capitală.

Vasile Bănescu, despre parada LGBT și contramanifestațiile din Capitală. Vasile Bănescu a subliniat că homosexualitatea a fost şi va rămâne nefirească, fiind unul dintre păcatele orientate împotriva firii omeneşti create de Dumnezeu.

Citește și

Vasile Bănescu, despre parada LGBT și contramanifestațiile din Capitală

„În legătură cu recentele manifestații publice LGBT și contramanifestațiile provocate de acestea, a fost solicitat și un punct de vedere al Patriarhiei. Acesta este următorul: „Stilul e omul”. Creștinismul și Biserica evită cu discernământ ridicolul, grotescul, manifestările stridente și zgomotoase.

Evident, homosexualitatea a fost, este și va rămâne ne-firească, fiind unul dintre păcatele (ratările) orientate împotriva firii omenești create de Dumnezeu cu un sens moral și spiritual profund. În homosexualitate, ca și în orice păcat sau viciu al nostru, nu există un sens. Acesta este totdeauna unul ascendent, meta-fizic și nu se confundă cu plăcerea și individualismul mărginite de biologic”, a declarat

Purtătorul de cuvânt al BOR a afirmat că omul este o ființă liberă, rațională, datoare să-și umple viața cu sens, însă în homosexualitate acesta nu există.

”Noi toși reușim asta în grade diferite sau deloc. În miezul creștinismului se află libertatea responsabilă, iubirea „rațională” (agapică) și fidelitatea față de Adevăr/ Hristos și cuvintele Lui din Evanghelii. Credința, speranța și dragostea orientate spre C/celălalt sunt cartea de vizită a oricărui creștin real, deci realist.

Ofensiva ideologiei pansexualiste/ lgbt-iste prin care noțiunile de „căsătorie” si „familie” sunt luate cu asalt, încercându-se forțarea lor și atașarea oficială de homosexualitate este și va fi totdeauna denunțată ferm de Biserica Ortodoxă.

Întrucât căsătoria/ familia rezultată din ea este o instituție multimilenară care a fost rezervată dintotdeauna și în toate culturile lumii exclusiv unirii firești dintre un bărbat și o femeie, o instituție fondată pe rațiuni adânci, inclusiv înalt spirituale, legate de mersul omenirii înainte”, a mai spus Vasile Bănescu.

Sursa: https://www.romaniatv.net/vasile-banescu-despre-parada-lgbt-si-contramanifestatiile-din-capitala-biserica-evita-cu-discernamant-ridicolul-grotescul-manifestarile-stridente-si-zgomotoase_7659631.html

Ultimă oră

Același autor