3.1 C
Județul Arad
19 aprilie, 2024

UPDATE – Un tramvai a luat foc în staţia din gara Aradul Nou / Au intervenit pompierii / Cum s-a produs incidentul

9 mar 2023

Un tramvai a luat foc în municipiul Arad, chiar în staţia de la gara Aradul Nou. La faţa locului au intervenit pompierii, dar şi operatorul companiei electrice. Nu au fost înregistrare victime.

Primăria Arad anunţă că tramvaiul Imperio care a luat foc joi seară nu a avut o defecţiune tehnică, ci pantograful a agăţat o clemă a firului electric care s-a rupt şi a căzut pe garnitură.

”Din primele verificări, incendiul nu ar fi avut ca şi cauză o defecţiune tehnică a tramvaiului. Se pare că pantograful a agăţat o clemă a firului electric care s-a rupt şi a căzut pe tramvai provocând un arc electric care a dus la izbucnirea incendiului. Vatmanul a procedat la evacuarea puţinilor călători aflaţi în tramvai, astfel că pasagerii au fost în afara oricărui pericol”, a transmis Primăria Arad.

Vatmanul a fost cel care a solicitat sprijinul pompierilor, după ce a încercat să stingă incendiul cu extinctorul din dotare.

”Sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad a fost solicitat de îndată de către vatman care suplimentar a încercat să stingă incendiul, folosind extinctorul din dotare, însă flăcările erau localizate prea sus. Momentan circulaţia tramvaielor este afectată de incident, pompierii militari ai Detaşamentului Arad intervenind la faţa locului”, transmite sursa citată.

Primăria Arad mai anunţă că va fi convocată de urgenţă comisia tehnică pentru a stabili cauzele incidentului şi măsurile ce vor fi luate.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

Incendiul a izbucnit joi seară.

”Incendiu tramvai, în staţia din gara Aradul Nou, Intervin pompierii militari ai Detaşamentului Arad cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare şi un echipaj SMURD. Nu sunt înregistrate victime”, a transmis ISU Arad.

Incendiul a fost lichidat la scurt timp, după care a ajuns şi operatorul companiei electrice.

Nu au fost înregistrate victime, în tramvai se afla o persoană care s-a autoevacuat în condiţii de siguranţă.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este în curs de stabilire.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/update-un-tramvai-a-luat-foc-in-statia-din-gara-aradul-nou-au-intervenit-pompierii-cum-s-a-produs-incidentul-1922405009002023031921050232

Ultimă oră

Același autor