23.3 C
Județul Arad
21 iunie, 2024

Un vatman din Arad arată cum funcționează sistemul de închidere al ușilor și ce vizibilitate are, în urma tragediei în care o femeie a murit sub tramvai

O femeie de 55 de ani din Arad a murit, după ce a fost prinsă și târâtă de un tramvai. Aceasta a urcat în tramvai căruciorul în care se afla fiica sa de 12 ani, cu dizabilități, iar vatmanul a închis ușile fără să se asigure.

Val de anchete la

după ce o femeie a fost trasă sub tramvai și a murit. Aceasta a încercat să coboare cu fiica sa, cu dizabilități, aflată într-un cărucior.

Vatmanul nu a observat-o și a închis ușile și a plecat.

„În primul rând, vatmanul acționează ușile. Înainte de a se închide ușile, se aude un sunet la care călătorul nu mai are voie nici să se urce nici să coboare.

În momentul în care ușile au fost închise, se aprinde un bec verde care este pe bord.

Citește și :

Dacă una dintre uși nu este închisă bine, becul nu se va aprinde verde.

Ca măsuri, vatmanii trebuie să se asigure în oglinda retrovizoare”, a spus coleg al vatmanului implicat în tragedie.

Fiecare vagon din tramvaiele din Arad sunt dotate cu camere de supraveghere atât pe interior, cât și pe exterior.

„Un nefericit eveniment care, greu de spus că se putea evita. Părerea noastră este că a fost o culpă comună, având în vedere că doamna a coborât pe ușa pe care ar trebui să se facă urcarea în tramvai și vatmanul nu s-a așteptat să coboare pe acolo”, a spus Cătălin Baltă, Directorul Tehnic CTP Arad.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/locale/vatman-arad-sistem-inchidere-usi-vizibilitate-femeie-moarta-tramvai-683211.html

Ultimă oră

Același autor