-0 C
Județul Arad
5 decembrie, 2023

Un bărbat a fost condamnat la 6 ani și 6 luni pentru trafic de migranți

01 sep 2023, 14:56

FOTO: Freepik @fabrikasimf

Un român a fost condamnat la 6 ani și 6 luni pentru trafic de migranți și conducere fără permis. Viața a zece străini a fost pusă în pericol prin modul în care bărbatul îi trecea granița în Ungaria.

Un cetățean român a fost condamnat de către Tribunalul Arad la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de trafic de migranți și conducere a unui vehicul fără permis de conducere, potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

”Bărbatul a fost cercetat către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru un transport ilegal de migranţi a căror viaţă le-a fost pusă în pericol prin modalitatea de ascundere”, se arată în comunicat.

Conform aceleiași surse, acţiunea a avut loc în luna septembrie a anului trecut, când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani. Bărbatul se afla la volanul unei autoutilitare de care era tractată o remorcă și se deplasa pe ruta România – Ungaria.

”O echipă formată din doi polițiști de frontieră și un câine de serviciu a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport, în urma căruia, câinele de serviciu a semnalat prezența unor persoane în remorcă. După control, au fost descoperiți, ascunși într-un locaș special amenajat aflat de-a lungul axului central al remorcii, 10 cetățeni străini, a căror viață le-a fost pusă în pericol.

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele ascunse erau cetățeni din Bangladesh și India, cu vârste cuprinse între 22 și 49 de ani, intraţi legal în ţara noastră şi intenţionau să ajungă în Italia. În plus, la verificări s-a stabilit că șoferul nu poseda permis de conducere. Migranţii fuseseră preluaţi de pe Valea Mureşului şi transportaţi aproximativ 80 de km ascunşi în locaşul respectiv. Aceştia ar fi trebuit să plătească pentru transport câte 1.000 de euro fiecare”, au mai transmis reprezentanții PF.

Astfel, cercetările au fost finalizate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, iar șoferul a fost condamnat de către Tribunalul Arad la 6 ani cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți și 1 an și 6 luni pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

01 sep 2023, 16:43

Sursa: https://www.dcnews.ro/un-barbat-a-fost-condamnat-la-6-ani-si-6-luni-pentru-trafic-de-migranti_928621.html

Ultimă oră

Același autor