0.5 C
Județul Arad
5 decembrie, 2023

Trenul care a luat foc în gara Oradea era în circulaţie de aproape 100 de ani. O nouă tragedie, evitată în ultimul moment

România a fost la un pas de o nouă tragedie uriașă, după ce un tren de călători, vechi de aproape 100 de ani, a fost cuprins de flăcări și s-a făcut scrum.

Sursa foto: Captură video

În această dimineață, un tren de călători care mergea de la Arad la Oradea a fost cuprins de flăcări, oamenii aflați în cele două vagoane fiind evacuați de urgență.

Tragedia a fost evitată în ultimul moment, iar trenul a ars ca o torță.

Din păcate, garnitura care a luat foc pe linia Arad-Oradea are o vechime de aproape 100 de ani, fiind cazul multor trenuri aflate în circulație.

Potrivit primelor date,

l ar fi pornit în urma unui scurtcircuit la motor.

Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, spune că acest incident s-ar putea repeta oricând, pentru că nu există bani pentru reparații sau pentru achiziționarea unor piese de schimb.

„Guvernul României nu a aprobat nici până acum bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023. CFR Călători nu are bani nici pentru piese de schimb pentru locomotivele care rămân defecte sau iau foc. Din această cauză, multe locomotive rămân defecte.

În lipsa unui buget de venituri și cheltuieli aprobat pe anul 2023, CFR Călători nu mai are bani nici măcar pentru piese de schimb, iar locomotivele sunt folosite peste puterile lor de funcționare”, a declarat președintele FSTFR, la Antena 3 CNN.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/tren-luat-foc-arad-circulatie-aproape-100-ani-noua-tragedie-evitata-ultimul-moment-684661.html

Ultimă oră

Același autor