17.6 C
Județul Arad
28 martie, 2024

Trafic complet blocat la granița de vest a României. Sistemul informatic din Ungaria a picat

Nervi și aglomerație, miercuri dimineață, în vămile de la granița cu Ungaria. Nu s-a intrat și nu s-a ieșit din țară ore bune, după ce sistemul informatic din Ungaria a picat. Atât la autoturisme, cât și la camioane, cozile s-au întins pe kilometri de ambele părți ale liniei de frontieră, iar șoferii au fost nevoiți să aștepte zeci de minute.

UPDATE ora 12:00: Sistemul informatic din Ungaria a fost remediat, iar circulația la granița s-a reluat în condiții normale.

Nu este pentru prima dată când autoritățile din țara vecină se confruntă cu defecțiuni la sistemul informatic. Pentru că formalitățile de trecere a frontierei nu pot fi făcute, singurul lucru pe care îl pot face oamenii este să aștepte ca problema să fie remediată.

Potrivit Poliției de Frontieră, la ora 11:30, timpii de așteptare depășeau, în mai multe vămi, 100 de minute. Cel mai mult în Vama Nădlac II, din județul Arad: 120 de minute pentru a ieși din țară, respectiv 90 de minute pentru a intra în România. Și în vămile Petea și Urziceni, timpul de așteptare era de o oră și jumătate, pe ambele sensuri de mers.

„Traficul este întrerupt din cauza unor lucrări de mentenanță ale autorităților maghiare la sistemul informatic”, au transmis reprezentanții Poliţiei de Frontieră.

Pentru detalii despre situația în timp real din vămi puteți accesa

, de pe site-ul Poliției de Frontieră.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/trafic-complet-blocat-la-granita-de-vest-a-romaniei-sistemul-informatic-din-ungaria-a-picat-2275433

Ultimă oră

Același autor