23.3 C
Județul Arad
21 iunie, 2024

Tir cu 16 tone de deșeuri textile, din Germania, întors de la Vama Nădlac

17 aug 2023, 11:37

FOTO: Politia de Frontiera

Un TIR încărcat cu deșeuri textile din Germania a fost întors din drum de la frontiera română.

Un transport de deșeuri textile, provenind din Germania, în cantitate de 16 tone, a fost oprit în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, de către autoritățile române. Motivul intervenției a fost lipsa documentelor legale din partea firmei de transport, potrivit Agerpres.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferul TIR-ului, un cetățean român, transporta deșeuri sub formă de îmbrăcăminte provenind de la o societate comercială din Germania.

”Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 16.660 de kg de deşeuri, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a transmis, joi, Poliţia de Frontieră Arad, potrivit sursei menționate.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să fie returnate expeditorului din Germania.

La începutul lunii, un TIR cu deșeuri metalice, din Austria, a fost întors din drum tot de la PTF Nădlac II, după ce în iunie alte două transporturi ilegale au fost oprite la granița de vest.

Sursa: https://www.dcnews.ro/tir-cu-16-tone-de-deseuri-textile-din-germania-intors-de-la-vama-nadlac_926583.html

Ultimă oră

Același autor