1.7 C
Județul Arad
7 decembrie, 2023

Suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner, eliberat. Sorin Ovidiu Bălan: Anchetatorii s-au indus în eroare singuri, prin prostia făcută încă de la început

17 noi 2023, 17:18

Jurnalistul de investigație Sorin Ovidiu Bălan a vorbit despre eliberarea primului suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner.

Anchetatorii uciderii lui Adrian Kreiner s-au văzut nevoiți să-l elibereze, la nici o zi după ce l-au capturat, pe Laurențiu Lăcătușu, primul suspect presupus participant direct la tâlhăria urmată de moartea afaceristului din Sibiu. Jurnalistul de investigație Sorin Ovidiu Bălan a analizat la Antena 3 CNN cum s-a ajuns la acest lucru și care ar fi neconcordanțele din informațiile comunicate până acum de către anchetatori.

VEZI ȘI:

„Anchetatorii s-au indus în eroare singuri, prin prostia pe care au făcut-o încă de la începutul anchetei. Vedeți că sunt o groază de lucruri care nu se potrivesc. Au spus (anchetatorii, inițial) că cei care au atacat locuința au desfăcut panoul electric. Acum, n-au mai desfăcut panoul electric, au deșurubat becurile. Păi, iertați-mă, ca să deșurubezi becurile, cele care luminează curtea, îți trebuie o bucată de vreme, nu prea se poate să nu te vadă nimeni.

O altă chestiune care nu se potrivește: spun că au supravegheat locuința. Mai întâi, ne-au spus că au supravegheat-o trei zile. Acum, n-au mai supravegheat-o 3 zile, ci doar o zi, din podul acelei case părăsite. N-au mai stat în casă, au stat în pod și au decis să atace pentru că au văzut ieșind două femei, în legătură cu care au presupus că sunt iubita, respectiv fiica victimei. Deci, nu le cunoșteau, pentru că, dacă le cunoșteau, constatau că nu sunt cele două femei.

Lucrul ăsta se bate cap în cap cu ce ne spune dl. procuror, sau ce este dânsul acolo, oricum are 40 de ani, o să iasă la pensie specială în scurt timp. Dl. procuror ne spune că, găsind-o pe fiică în casă, unul dintre tâlhari a amenințat-o cu pistolul. Păi ori a plecat (fiica), ori a găsit-o în casă. (…)

Sorin Ovidiu Bălan: La Arad au acționat profesioniști cu pregătire militară, la Sibiu au fost niște tâlhari

Într-o anchetă de omor, de tâlhărie urmată de moartea victimei, de amenințare cu pistolul, nu te iei după poveștile unuia care te duce pe pistă falsă (…) Sunt, repet, o groază de lucruri care nu se leagă. Noi, eu și cu câțiva prieteni care se pricep la chestia asta, am început din Germania, nu cu atacatorii, ci cu victima. Știți că victima, atunci când a plecat în Germania să muncească, se numea altfel, se numea Mercurian. S-a întors cu numele Kreiner, cu numele fostei soții, pentru că dădea mai bine în afaceri. (…) Am tot auzit făcându-se comparații cu cazul omului de afaceri Ioan Crișan de la Arad (asasinat în 2021 cu o bombă plasată în mașină, făptașii nefiind prinși, n.r.).

Sunt două lucruri diferite. Ăștia (din cazul Kreiner) sunt niște derbedei, niște tâlhari care, după părerea mea și a unora care se pricep, au vrut doar să tâlhărească, nefiind asasinat la comandă. L-au torturat ca să spună cifrul de la seif, dar, în același timp, ceasurile și bijuteriile care erau în vitrine, la vedere, nu le-au furat pe toate. La Arad au acționat niște profesioniști cu pregătire militară și, după cum ați văzut, au și limitat numărul victimelor, în sensul că au fost plătiți pentru o victimă și o victimă au făcut”, a spus Sorin Ovidiu Bălan.

17 noi 2023, 17:08

Sursa: https://www.dcnews.ro/suspect-in-cazul-uciderii-lui-adrian-kreiner-eliberat-sorin-ovidiu-balan-anchetatorii-s-au-indus-in-eroare-singuri-prin-prostia-facuta-inca-de-la-inceput_938491.html

Ultimă oră

Același autor