-0 C
Județul Arad
5 decembrie, 2023

Sorin Grindeanu, după ce un incendiu a izbucnit la un tren de călători din Bihor: De peste 25 de ani in Romania nu s-a cumparat nicio garnitura

astăzi, 11:43

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a referit la incendiul izbucnit vineri la un tren de călători din Bihor afirmând că în ultimii 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnitur de tren. 161 de trenuri noi se află în procedură de achiziţie.

”E o problemă pe care nu o avem noi că ţară în ultimul an sau în ultimii doi ani. De peste 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnitură nouă. 161 de garnituri sunt în achiziţie, primele vor veni în această toamnă. Nu poţi să ai pretenţii de condiţii europene când timp de peste 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou. Toate aceste achiziţii se fac în perioada următoare, urmând că derularea contractelor să se desfăşoare pentru cele 161 de trenuri noi”, a declarat Sorin Grindeanu, la Timişoara, după ce a fost întrebat cum comentează izbucnirea unui incendiu la un tren de călători din Bihor.

Ministrul Transporturilor s-a referit şi la investiţiile în infrastructura feroviară.

”Cea de-a doua componentă este cea de investiţii în infrastructură feroviară. În vest aceste investiţii se vor derula în anii viitori pe finanţări asigurate fie de programe operaţionale, fie de la PNRR. Săptămâna trecută am fost şi la centură şi am vizitat şi şantierele CFR dintre Arad şi Simeria. Undeva la jumătatea anului 2024, de la Curtici la Sighişoara vom avea linie modernizată, deci se va putea circula cu 160 km pe ora. După ce vom achiziţiona noile garnituri lucrurile vor ajunge la normal”, a precizat Sorin Grindeanu.

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la un tren de călători cu două vagoane care circula pe ruta- Arad-Oradea, în judeţul Bihor. Cei aproximativ 20 de pasageri au ieşit singuri din vagoane, fără a exista persoane rănite.

Sursa: https://www.news.ro/economic/sorin-grindeanu-dupa-ce-un-incendiu-a-izbucnit-la-un-tren-de-calatori-din-bihor-de-peste-25-de-ani-in-romania-nu-s-a-cumparat-nicio-garnitura-1922404301002023091121301747

Ultimă oră

Același autor