19.9 C
Județul Arad
12 iunie, 2024

Sorin Grindeanu, despre lucrările CFR cu bani din PNRR: ,,Am semne de întrebare pe zona CFR pe anumite loturi”

Publicat: 17/05/2024, 14:15

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri în cadrul unei conferințe de presă că trebuie să se urgenteze lucrările pe anumite porțiuni pe zona de CFR pentru a nu pierde bani din PNRR. Oficialul a mai spus că după multe negocieri cu primăria Timișoare a reușit să demareze lucrările, astfel erau bani pierduți.

Am semne de întrebare pe zona CFR pe anumite loturi, vor trebui să aibă un ritm foarte bun în următorii doi ani și jumătate, astfel încât să se încadreze în acest calendar de final de 2026, a declarat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a evocat și momentul în care primăria Timișoarei nu a vrut să colaboreze pe proiecte și au fost la un pas să se piardă bani europeni.

Dacă vorbim de lotul ăsta care străbate Timișoara, era intersecția cu Buderul unde nu s-a dorit soluția inițială, deși inițial s-a dat această aprobare. Până când nu am ieșit public să spun ,,Domnule, am înțeles o să anunța la Uniunea Europeană că renunțăm la proiect de pe Timișoara”, n-aveam altă soluție! Atunci s-au gândit cei de la primărie că e bine să aibă totuși un dialog cu noi. Într-un final au ajuns la un punct de vedere cu noi, și-au dat acordul pentru autorizații. Au fost în stare proiectanții după acel acord să înceapă faza de proiectare, au terminat-o în mare parte. Acum s-a intrat în faza de execuție. E faza de execuție destul de bun, până la Lugoj – Timișoara, până la gara de est și dacă mergeți pe traseu o să vedeți că se lucrează pe CFR. În următoarele săptămâni se va începe și de la Ronat spre Arad, urmând ca în două luni să se înceapă și pe tronsonul Caransebeș-Lugoj, a mai spus Grindeanu.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Video –

17 May, 14:07

Știri –

17 May, 13:59

Știri politice –

17 May, 13:56

Ultima oră

17 May, 13:27

Vremea –

17 May, 13:05

Cultură –

17 May, 13:02

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/sorin-grindeanu-despre-lucrarile-cfr-cu-bani-din-pnrr-am-semne-de-intrebare-pe-zona-cfr-pe-anumite-loturi-20209807

Ultimă oră

Același autor