1.6 C
Județul Arad
7 decembrie, 2023

Sorin Grindeanu cere finalizarea modernizării tronsonului feroviar Gurasada – Simeria în S1 2024

Publicat: 09/08/2023, 17:46

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cere ca, până la finele semestrului I din 2024, să fie gata toate lucrările de reabilitare la tronsonul feroviar Gurasada – Simeria. Totodată, Grindeanu a anunțat că nu va mai accepta întârzieri la lucrările clădirii de călători din stația Simeria și cere redeschiderea acesteia în prima parte a anului viitor.

“Este nevoie de o mai bună mobilizare pentru finalizarea lucrărilor în 2024 pe tronsonul feroviar Gurasada – Simeria, parte a Coridorului feroviar Rin-Dunăre”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook, după ce a inspectat lucrările de infrastructură.

Mai mult,

a stabilit și termene pentru finalizarea lucrărilor de la acest important nod feroviar.

“Am solicitat atât constructorului, dar și conducerii CFR Infrastructură, ca în primul semestru al anului 2024 toate lucrările de reabilitare pe acest tronson să fie finalizate, astfel să avem o cale ferată optimizată și integrată cu rețeaua feroviară de peste graniță.

Gara Simeria este un important nod feroviar, care va beneficia de anul viitor de un modern Centru Operațional de Conducerea a Circulației, care va fi conectat cu centrele operaționale din Arad și Brașov, dar și de o Hală de mentenanță la standarde europene pentru întreținerea și repararea utilajelor feroviare, iar călătorii se vor bucura de condiții civilizate într-o clădire monument istoric modernizată”, se mai arată în postarea lui Sorin Grindeanu.

„Nu mai acceptăm întârzieri”

În prezent, lucrările la clădire sunt finalizate în proporție de peste 50%.

“ Clădirea de călători din stația Simeria are un stadiu de execuție de 60%, ceea ce înseamnă că în prima parte a anului 2024, pentru că nu mai acceptăm întârzieri, acest obiectiv să fie redeschis publicului călător!

Anul acesta, însă, constructorul va trebui să finalizeze și partea de suprastructură feroviară pentru ultimele 4 linii din stație, iar CFR Infrastructură să ia toate măsurile necesare pentru operaționalizarea circulației pe toate cele 8 linii noi din această stație!”, a conchis Grindeanu.

CITIȚI ȘI:

Senior editor

Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

09 Aug, 18:10

Interviurile Gândul –

09 Aug, 18:08

Actualitate –

09 Aug, 18:00

Ultima oră

Economic –

09 Aug, 17:58

09 Aug, 17:56

Știri politice –

09 Aug, 17:31

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/sorin-grindeanu-cere-finalizarea-modernizarii-tronsonului-feroviar-gurasada-simeria-in-s1-2024-20031088

Ultimă oră

Același autor