16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Șapte vaci, EVACUATE de pe balconul unui bloc. Vecinii s-au plâns de mirosul îngrozitor

Sursa foto: Envato Elements/ Caracter ilustrativ

Publicat: 03/08/2023, 22:55

Un bărbat a intrat în vizorul autorităților după vecinii s-au plâns că ține șapte vaci pe balconul apartamentului său de la etajul cinci. S-a întâ,mplat în orașul chinez Nanchong, după ce vecinii s-au săturat de mirosul insuportabil și au cerut ajutorul oamenilor legii.

Aceștia au intervenit și au confiscat cele șapte vite. Mai mulți oameni au ajutat la evacuarea vacilor din apartamentul bărbatului. Din momentul evacuării bovinelor, bărbatul se ceartă cu administratorii pentru a îi lăsa vitele în pace și pentru a le aduce înapoi în apartament, potrivit

Zeci de vaci, ţinute în noroi până la genunchi

Și autoritățile din România au confiscat vacile unui fermier din Arad. Acestea au descoperit o crescătorie de vaci improvizată, în care 60 de animale erau ţinute doar sub cerul liber şi în noroi până la genunchi. Fermierul fusese avertizat să remedieze situația, dar nu s-a conformat.

„Aceste animale trăiesc în condiţii insalubre. Indiferent că este vară cu 40 de grade sau iarnă, ele stau sub cerul liber. Noaptea tot în aer liber, iar acum, din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă a anului, animalele stau până la genunchi în noroi. Este imposibil de comunicat cu acest fermier, el spune că are dreptul să deţină o fermă de creştere a animalelor şi nimeni nu ar trebui să îl împiedice. Nu avem nimic împotrivă, dar să ofere condiţii normale pentru aceste animale”, a declarat primarul comunei, Ioan Turcin, potrivit evz.ro.

Şeful DSVSA Arad, Marcel Roşu, a declarat că fermierul nu a vrut să îndrepte situația și că vacile vor fi confiscate.

„Vom merge din nou, de această dată împreună cu Poliţia, pentru a vedea care este situaţia. Următoarea măsură este ridicarea autorizaţiei sanitare veterinare pentru exploataţie de tip A, ceea ce înseamnă pierderea susţinerii prin fonduri europene a exploataţiei. Dacă nici atunci lucrurile nu se vor remedia, se va dispune de către Poliţie ridicarea animalelor şi plasarea într-un adăpost autorizat”, a spus Marcel Roşu.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Marius Tucă Show –

04 Aug, 00:06

HOROSCOP –

04 Aug, 00:00

03 Aug, 23:37

Ultima oră

Știri externe –

03 Aug, 23:27

Actualitate –

03 Aug, 22:22

03 Aug, 21:15

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/sapte-vaci-evacuate-de-pe-balconul-unui-bloc-vecinii-s-au-plans-de-mirosul-ingrozitor-20027522

Ultimă oră

Același autor