16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

S-a tăiat panglica la o lucrare… neîncepută! Cionca și Bimbo, festivitate cu pâine și sare

05 sep 2023, 19:16

CriticaArad/ foto

Poate că ne-am obișnuit să fie tăiate panglici la orice mică lucrare sau la unele lucrări neterminate, dar… iată că-n Arad se poate chiar mai mult.

Se pare că în Arad lucrurile merg diferit. Întâi se taie panglica apoi începe treaba.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Arad, Iustin Cionca, și primarul comunei Livada, Iosif Bimbo, cu drapelul pe piept, dar și într-o atmosferă de sărbătoare, cu pâine și sare, au tăiat panglica la o lucrare neîncepută, în comuna Livada din Arad, informează

Festivitatea a fost cu fast, iar, cu ocazia acesteia primarul din comuna Livada, dar și președintele Consiliului Județean Arad au anunțat că au început săpăturile pentru realizarea rețelei de canalizare.

Comuna Livada făcea parte dintr-un masterplan al Consiliului Județean, cu fonduri europene, prin care să fie introdusă canalizarea în localitățile din jurul municipiului Arad. Se pare că primarul Iosif Bimbo s-a rupt de acest plan care ar fi urmat să fie implementat în aproximativ patru, cinci ani.

Primăria Livada bagă astfel canalizare pe cont propriu, proiectul fiind împărțit în cinci tronsoane. Tăierea panglicii a marcat începerea execuției a trei dintre acestea. Costurile pentru un tronson vor fi asigurate din fonduri guvernamentale obținute de Primăria Livada prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (3 milioane euro) și cofinanțat de Consiliul Județean Arad, iar cheltuielile pentru celelalte două tronsoane ar urma să fie suportate din bugetul comunei Livada.

Întregul proiect ar urma să se ridice la aproximativ 6,6 milioane de euro.

05 sep 2023, 19:22

Sursa: https://www.dcnews.ro/s-a-taiat-panglica-la-o-lucrare-neinceputa-cionca-si-bimbo-festivitate-cu-paine-si-sare_929105.html

Ultimă oră

Același autor