23.3 C
Județul Arad
21 iunie, 2024

Restricții de circulație vineri, în 12 județe, din cauza caniculei

CNAIR anunță că vineri, din cauza caniculei, vor fi impuse restricții de circulație pentru mașinile de peste 7,5 tone pe drumuri din 12 județe.

Sursa foto: Agerpres

Vineri, între orele 10:00 și 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi de pe raza următoarelor județe: Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Dolj, Olt, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Ialomița, Călărași și Bihor.

Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizării de caniculă emisă de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu – caniculă și disconfort termic accentuat.

, măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră.

Citeşte şi:

Sunt exceptate transporturile de persoane, de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare, poștale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuirea de carburanți, transporturile de mărfuri sub temperatură controlată, cele pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, transporturile produselor provenite din exploatări agricole și transporturile militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/cnai-restrictii-de-circulatie-masini-canicula-682171.html

Ultimă oră

Același autor