16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Restricţii de circulaţie pentru maşinile de peste 7,5 tone, vineri, în 12 judeţe, din cauza caniculei

CNAIR anunţă că vineri, din cauza caniculei, vor fi impuse restricţii de circulaţie pentru maşinile de peste 7,5 tone pe drumuri din 12 judeţe.

Vineri, între orele 10.00 şi 20.00, se vor institui restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum naţional, drumuri expres şi autostrăzi de pe raza următoarelor judeţe: Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Dolj, Olt, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Ialomiţa, Călăraşi şi Bihor.

Aceste restricţii sunt instituite ca urmare a avertizării de caniculă emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, Cod Portocaliu – caniculă şi disconfort termic accentuat.

Potrivit CNAIR, măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră.

Sunt exceptate transporturile de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuirea de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatură controlată, cele pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, transporturile produselor provenite din exploatări agricole şi transporturile militare implicate în exerciţii multinaţionale.

De asemenea, pe perioada restricţiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât şi utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/restrictii-de-circulatie-pentru-masinile-de-peste-7-5-tone-vineri-in-12-judete-din-cauza-caniculei-22058160

Ultimă oră

Același autor