-0 C
Județul Arad
5 decembrie, 2023

Restricții de circulație în 12 județe, din cauza caniculei

03 aug 2023, 17:16

Sursă foto: Pexels

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că vineri, 4 august, vor fi impuse restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumuri din 12 județe, din cauza caniculei.

Vineri, între orele 10:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi de pe raza următoarelor județe: Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Dolj, Olt, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Ialomița, Călărași și Bihor.

Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizării de caniculă emisă de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu – caniculă și disconfort termic accentuat.

Potrivit CNAIR, măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

„Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzile din județele afectate de codul portocaliu”, a transmis CNAIR.

Sunt exceptate:

transporturile de persoane;

transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;

vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră;

transporturile funerare;

transporturile poștale;

transporturile de echipamente de prim ajutor;

transporturile pentru distribuirea de carburanți;

transporturile de mărfuri sub temperatură controlată;

transporturile pentru tractări vehicule avariate;

transporturile pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;

transporturile de apă îmbuteliată;

transporturile produselor provenite din exploatări agricole;

transporturile militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

03 aug 2023, 21:08

Sursa: https://www.dcnews.ro/restrictii-de-circulatie-in-12-judete-din-cauza-caniculei_925111.html

Ultimă oră

Același autor