0.5 C
Județul Arad
5 decembrie, 2023

Restricții de circulație din cauza caniculei. Sunt vizate 24 de județe

Publicat la 24 iulie 2023, 18:17

Traficul va fi restricționat marți și miercuri din cauza căldurii. Este în vigoare un cod roșu de caniculă. Sursa foto: arhiva EVZ

Circulația rutieră va fi restricționată în 24 de județe, din cauza căldurii. Interdicțiile sunt valabile marți și miercuri, când se află în vigoare avertizări de Coduri roșu și portocaliu de caniculă. Intervalul de timp și categoriile de autovehicule care nu pot circula pe drumurile naționale și autostrăzi.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (

) a anunțat

de trafic din cauza căldurii. Marți și miercuri, în intervalul orar 10:00 – 20:00, se vor institui restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

În intervalul menționat anterior,

cu masa mai mare de 7,5 tone nu vor putea circula pe drumurile naționale, expres și autostrăzi din județele: Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiş, Caras-Severin, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi.

„Aceste restricţii sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, Cod Portocaliu şi Cod Roşu – val de căldură persistent, caniculă şi disconfort termic accentuat. Măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă”, a explicat CNAIR.

Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, care nu sunt vizate de restricții

a adoptat măsurile de restricție a traficului marți și miercuri în baza prevederilor articolului 44 alin.2 şi 3 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu de

, cu excepţia:

– transporturilor de persoane;

– transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;

care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;

– transporturi funerare;

– transporturi poştale;

– transporturi de echipamente de prim ajutor;

– transporturi pentru distribuire de carburanţi;

– transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;

– transporturi pentru tractări vehicule avariate;

– transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;

– transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;

– transporturi apă îmbuteliată;

– transporturi produse provenite din exploatări agricole;

– transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Au voie să circule, fără restricții, utilajele proprii ale CNAIR și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/restrictii-de-circulatie-din-cauza-caniculei-sunt-vizate-24-de-judete.html

Ultimă oră

Același autor