23.3 C
Județul Arad
21 iunie, 2024

Reconstrucţie de aortă, încheiată cu succes la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad / Pacientul, un bărbat de 60 de ani

13 mar 2023

Personalul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a încheiat cu succes o reconstrucţie de aortă, la un pacient de 60 de ani, care a ajuns în stare gravă la spital.

”Intervenţie deosebit de laborioasă a medicilor de gardă din secţiile Chirurgie Generală I respectiv Anestezie şi Terapie Intensivă I, după ce un bărbat în vârstă de 60 de ani a ajuns în Unitatea Primire Urgenţe cu anevrism de aortă abdominală rupt, cu risc rapid de exsangvinare”, anunţă, luni, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Potrivit unităţii medicale, medicul specialist în chirurgie cardio-vasculară, dr. Mircea Alexa împreună cu medicul specialist în chirurgie generală dr.Mihai Roşu, medicul primar ATI, dr. Adrian Crişan, medici rezidenţi şi asistenţi medicali au intrat de urgenţă în sală.

Aceştia au reconstruit artera aortă – vas principal de sânge, prin aplicarea unei proteze sintetice, pentru a putea restabili circulaţia sângelui spre bazin şi picioare.

”Intervenţia a fost una contra-cronometru, pacientul riscând să îşi piardă picioarele, din cauza lipsei de irigare cu sânge şi inclusiv viaţa prin exsangvinare. Pacientul a necesitat mai apoi îngrijiri în terapie intensivă, fiind acum în stare stabilă, sub supraveghere medicală în Compartimentul de Chirurgie Vasculară”, a mai transmis unitatea medicală.

Sursa: https://www.news.ro/social/reconstructie-de-aorta-incheiata-cu-succes-la-spitalul-clinic-judetean-de-urgenta-arad-pacientul-un-barbat-de-60-de-ani-1922405013272023031321055280

Ultimă oră

Același autor