5.3 C
Județul Arad
25 aprilie, 2024

Răzvan Cuc și Mihai Fifor citați la DNA Timișoara în dosarul șpăgilor luate de șefii PSD Arad de la camionagii

09:12, 13 decembrie 2019

Astăzi se vor prezenta la DNA Timișoara foștii miniștri Răzvan Cuc și Mihai Fifor pentru a da declarații în dosarul șpăgilor încasate de la angajații Direcției Regionale de Drumuri Timișoara care la rândul lor luau șpăgi de la camionagii care părăseau România, așa cum s-a întâmplat și în cazul convoiului trupei ACDC în 2010. Procurorul de caz de atunci nu a putut proba infracțiunile dar acum a destructurat rețeaua din Vama Nădlac. Deși inculpații au luat mită inclusiv de la un investigator DNA, judecătoarea ÎCCJ Alexandra Iuliana Rusu cea care a opinat separat în mai pentru rejudecarea lui Dragnea, a refuzat arestarea celor 8. Detalii

Interceptările din dosarul penal duc la nume grele din PSD: Dăncilă

Suspect în dosar, angajatul DRPD Timișoara, Bogdan Munteanu a afirmat că ministrul Răzvan Cuc ar fi reproșat că sumele de bani obținute din comiterea infracțiunilor de corupție sunt predate facțiunii PSD Giurgiu, cu care el se află în conflict: ”Dar Grasu așa o zis atunci la … I-o zis pă față, ce bă, că voi faceți și-i duceți lui Bădălău și lui Mina”.

”Păi cum să-l pui pă Mircea director? Râde toată Frontiera, râde toată Direcția, toți de noi… Păi el n-are poziție politică… Zero! Școală zero!Experiență într-o chestie de conducere directă, zero… Pă trei valențe, care le ai la CV-u, nu? Bă, ce… ce experiență politică ai? Bă, am fost vicepreședinte, consilieru lu cutare, am făcut aia. P…, el n-are nimica. Nici măcar la Nădlac nu-i președinte. Îl doare-n p… de partid, mâine! Da… Ă… Alte experiențe, el n-a fost niciodată în nicio funcție. O fost controlor de trafic. Îl duci tu controlor de trafic? Păi unde ai mai auzit așa ceva în țară?”

„De aia te-am sunat, că-i urgent. Uite, îs cu domnu ministru….Ă…Chestia cu Mirel și cu Lucaciu îi pă bune, îi de ordin de la doamna premier. Deci, n-are el nicio treabă, n-are ce să facă. Îi ordin și asupra lui. M-ai înțeles?… Deci, o zis: Nu, Lucaciu rămâne șef de Serviciu și ăla merge șef Departament. Na, că-i… Direct premiera! Deci, direct premiera i-o zis…”

Banii ar fi ajuns și la Liviu Dragnea

Dosarul procurorilor nu se bazează doar pe interceptări, fiind și denunțuri menționate în referat. Confrom unui astfel de denunț, fostul șef al Direcției Venituri din cadrul D.R.D.P. Timișoara, Bogdan Munteanu, suspect în dosar, a recunoscut că pentru a fi numit și păstrat în funcție trebuia să colecteze bani de la subalterni sau din alte activități licite, pentru a fi predate Organizației Județene a PSD Arad sau lui Dorel Căprar, care pretindea că le depune la partid sau le dă direct președintelui PSD la vreme respectivă, Liviu Dragnea.

Directorul DRDP Timişoara, Cristian Ispravnic, l-a promovat, la finalul lunii august, pe Mircea Andrei Lucaciu în funcţia de şef al Departamentului de Venituri. Cei doi sunt colegi în PSD Arad, iar în noua sa calitate Lucaciu are rol de coordonator al activităţii de cântărire şi verificare a autocamioanelor la frontierele din Vestul ţării: Arad, Timiş, Caraş-Severin.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/razvan-cuc-si-mihai-fifor-citati-la-dna-timisoara-in-dosarul-spagilor-luate-de-sefii-psd-arad-de-la-camionagii/

Ultimă oră

Același autor