29 C
Județul Arad
23 septembrie, 2023

Procurorul Ceort „paradit” definitiv după ce a luat mită de la „micul turnător” Vlad Cosma: 4 ani cu executare

11:50, 7 octombrie 2019

Într-o seară la ora 23.00 Vlad Cosma l-a sunat pe procurorul Mircea Negulescu să-i spună că e urgent să depună un denunț. Cei doi s-au întâlnit la sediul DNA Ploiești iar micul turnător l-a denunțat pe procurorul Cătălin Ceort de la PÎCCJ care îi ceruse 260.000 de Euro ca să nu-i mai ancheteze pe el și pe sora sa Andreea Cosma.

Luni, 7 octombrie 2019, Cătălin Ceort a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în baza dosarului făcut de Mircea Negulescu. Complicele său, Victor Ignat, avocat suspendat, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită şi a fost obligat la muncă în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul Primăriei Voluntari sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.

În rechizitoriul întocmit de DNA Ploiești se arată că:

În cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Ceort Cătălin Nicolae, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 de euro de la omul de afaceri, Vlad Cosma, cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.

Acești bani au fost pretinși de inculpatul Ceort Cătălin Nicolae în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluții favorabile față de martor în cauza respectivă.

La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/paradit-de-micul-turnator-vlad-cosma-procurorul-ceort-a-fost-condamnat-definitiv-dupa-ce-a-luat-mita/

Ultimă oră

Același autor