19.9 C
Județul Arad
12 iunie, 2024

Probleme în Paradis? Firea anunță că Tudorache și Florea nu au eradicat ambrozia conform legii

10:44, 26 august 2020

Gabriela Firea pare că a început războaie și cu primarii Sectoarelor 1 și 5 după ce printr-un comunicat al Primăriei Municipiului București face public faptul că primarii de la sectoarle 1,3 și 5 nu și-au făcut datoria, o premieră în cei peste 4 ani de când cei șapte primari PSD din București au tocat aiurea banii publici, distrugând aerul, traficul și nervii bucureștenilor.

„Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti derulează, în această perioadă, ample acţiuni de control pentru depistarea terenurilor infestate cu ambrozie şi identificarea proprietarilor sau administratorilor acestor zone lăsate în paragină.

Astfel, până în prezent au fost identificate 54 de zone publice unde creşte această plantă invazivă, foarte alergenă. Dintre acestea, 13 locaţii sunt pe domeniul public din sectoarele 1, 3 şi 5, iar poliţiştii locali s-au adresat primăriilor de sector pentru dispunerea măsurilor necesare eradicării acesteia.

În cazul celorlalte 41 de terenuri private, sunt în curs procedurile de identificare a proprietarilor, astfel încât să se poată lua cât mai rapid toate măsurile pentru îndepărtarea acestei plante.

În prima faza, proprietarii de terenuri sunt sancţionaţi contravenţional cu avertisment (în conformitate cu prevederile art. 10 din Legea 62/2018) apoi, conform Legii de modificare nr. 129/2020, aceştia sunt pasibili de amenzi între 1.000-5.000 lei (persoane fizice) şi 10.000 şi 20.000 lei (persoane juridice).

În ceea ce priveşte parcurile aflate în administrarea ALPAB, menţionăm faptul că pe aceste suprafeţe se intervine constant, în conformitate cu recomadările specialiştilor cu privire la combaterea ambroziei.

Reamintim faptul că în anul 2019, Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat modificarea legislaţiei în vigoare – Legea nr. 62/2018, astfel încât Primăria Capitalei să deţină atribuţii de control în acest domeniu şi să poată aplica amenzi. De asemenea, ţinând cont de efectele extrem de nocive asupra populaţie, Primarul Capitalei a solicitat şi creşterea cuantumului amenzilor.

Datorită acestor demersuri, începând cu data de 18 iulie, prin Legea de modificare nr. 129/2020, Primăria Capitalei şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti au primit atribuţii în acest sens şi astfel controalele au fost demarate în perioada imediat următoare, astfel încât această buruiană să poată fi eradicată în cel mai scurt timp.

Şi cuantumul sancţiunilor a fost mărit, acesta fiind iniţial de 750 – 5.000 lei (persoane fizice) şi 5.000 – 20.000 lei (persoane juridice).”, se arată în comunicatul Primăriei.

Sursa: https://www.curentul.info/politic/firea-anunta-ca-tudorache-negoita-si-florea-nu-au-eradicat-ambrozia-conform-legii/

Ultimă oră

Același autor