0.5 C
Județul Arad
5 decembrie, 2023

Prelevare de organe la spitalele din Arad şi Oradea / La Arad, donatorul este bărbatul împuşcat săptămâna trecută în parcarea unui supermarket

astăzi, 18:11

Echipe medicale complexe au făcut operaţii de prelevare de organe la spitalele din Arad şi Oradea. La Arad, donatorul este bărbatul împuşcat săptămâna trecută în parcarea unui supermarket, iar la Oradea victima unui accident rutier.

”La Oradea şi Arad, două familii îndurerate au găsit puterea de a oferi altor persoane bucuria vieţii. Două vieţi frânte pentru care medicii nu au mai putut face nimic au adus viaţă altor semeni aflaţi în suferinţă”, a transmis, marţi, Agenţia Naţională de Transplant.

Sursa citată a precizat că, la Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor – Oradea, a avut loc cea de-a 17-a prelevare de organe şi ţesuturi din cadrul acestei unităţi sanitare de la începutul anului, de la un donator în vârstă de 49 ani, care a fost victima unui accident rutier cu traumatism cranio-cerebral.

”Datorită familiei donatorului, care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe, alţi 5 oameni necunoscuţi au primit o nouă şansă la viaţă”, mai transmis sursa citată.

De asemenea, Agenţia anunţă că, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad a avut loc o complexă intervenţie chirurgicală de prelevare de organe de la un pacient în vârstă de 55 ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui incident tragic.

”Aceasta este prima prelevare de organe realizată în acest an în cadrul celei mai importante unităţi sanitare din Arad”, a mai transmis sursa citată.

, pacientul care a donat organe este bărbatul care a fost împuşcat săptămâna trecută în parcarea unui supermarket din Arad.

Sursa: https://www.news.ro/social/sanatate/prelevare-de-organe-la-spitalele-din-arad-si-oradea-la-arad-donatorul-este-barbatul-impuscat-saptamana-trecuta-in-parcarea-unui-supermarket-1922401126002023091821327772

Ultimă oră

Același autor