30.2 C
Județul Arad
16 iunie, 2024

Predoiu spune că Cherecheş s-a rănit la faţă când încercat să scape: Practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spune că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, s-a lovit la față când încerca să fugă de autoritățile germane, cel mai probabil. „Nu ştim exact în acest moment”, a spus Predoiu, citat de News.ro.

„Tot ce pot să vă spun este că, pe baza unor informaţii care au fost coroborate între poliţiştii români, maghiari, germani, s-a refăcut traseul fugii, ca să spun aşa, s-au localizat adresele la care a poposit în această deplasare şi în final s-a organizat o supraveghere în limita legii, acolo unde a staţionat, până când a avut următoarea tentativă. Se pare că se deplasa într-o altă localitate şi a fost legitimat şi reţinut”, a spus Cătălin Predoiu, miercuri, la Arad.

El a fost întrebat cum au apărut rănile de pe faţa primarului din Baia Mare, vizibile într-o fotografie.

„Am văzut poza, sunt informaţii care urmează să parvină de la poliţiştii germani. Conform informaţiilor preliminare ,pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti. Nu ştim exact în acest moment, nu vreau să comentez, dar vom afla informaţii, vor fi date publicităţii de către poliţie”, a spus el.

„N-am aflat de cunoştinţe şi nu văd de ce va fi o problemă a poliţiei române şi a poliţiei germane. Dacă omul a fugit, s-o fi lovit în această fugă, nu ştiu exact, vom vedea. Nu ştiu ce vină au poliţiştii sau dacă apar astfel de leziuni în timpul unei reţinerii în care se opune rezistenţă. De principiu vorbesc, nu sugerez nimic în acest caz. Nu ştim în acest moment”, a adăugat el.

Întrebat când ar putea fi adus în ţară Cătălin Cherecheş, Cătălin Predoiu a răspuns: „Sunt proceduri care se fac, acum nu vreau să mă hazardez în această direcţie. Nu mă pronunţ pentru că sunt mai multe instituţii care sunt implicate în această procedură, inclusiv străine, şi nu vreau să mă pronunţ asupra lor”.

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania. Surse din anchetă afirmă că primarul a fost ajutat de o mătuşă şi intenţiona să fugă din Germania, moment în care l-au prins agenţii.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/predoiu-spune-ca-chereches-s-a-ranit-la-fata-cand-incercat-sa-scape-practic-o-lovire-in-timpul-fugii-nu-neaparat-de-catre-politisti-2597389

Ultimă oră

Același autor