16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Porumb românesc, contaminat cu o substanță extrem de periculoasă

Risc uriaș de contaminare. Olanda a notificat sistemul de alertă pentru alimente cu privire la un lot de porumb venit din România, contaminat cu o substanță extrem de periculoasă.

Sursa foto: pexels.com

Autoritățile din Olanda au notificat sistemul rapid de alertă pentru alimente și furaje despre faptul că au identificat un lot de

furajer contaminat cu o substanță din categoria micotoxinelor, care ar fi cancerigene, marfa provenind de la o fermă din județul Arad.

Autoritățile din Olanda nu au precizat numele fermei de la care a fost achiziționat furajul și nici cantitatea cumpărată.

Proba a fost prelevată în data de 31 mai, la solicitarea firmei din România, iar datele au fost făcute publice acum. Conform autorităților din Olanda, nivelul de contaminare al porumbului furajer este unul grav, 0,200 mg/kg. Porumbul furajer nu a ajuns pe piața din Olanda.

Un incident asemănător a fost înregistrat și în anul 2013, atunci când la mai multe ferme de porci, a ajuns porumb furajer contaminat, atât din România, cât și din țara învecinată, Serbia.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/porumb-romanesc-contaminat-substanta-periculoasa-681688.html

Ultimă oră

Același autor