23.3 C
Județul Arad
21 iunie, 2024

Politica de coeziune a UE: peste 52 mil euro pentru a sprijini cumpărarea a 37 de trenuri în România

Peste 52 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională vor fi alocate pentru a sprijini achiziţionarea a 37 de trenuri electrice pentru 13 rute interregionale din România, în urma aprobării acestui proiect, luni, de către Comisie.

Comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Noile rame feroviare vor avea un impact pozitiv asupra întregii reţele de cale ferată din România. Sporirea frecvenţei şi a confortului călătoriilor, precum şi stimularea utilizării trenurilor sunt importante pentru coeziunea teritorială şi socială, facilitând accesul tuturor la locuri de muncă şi la servicii publice. Acest lucru îmbunătăţeşte sustenabilitatea transporturilor, contribuind astfel la tranziţia verde. Politica de coeziune acţionează împreună cu autorităţile române pentru a pune în aplicare obiectivele Pactului verde european.”

Introducerea acestor trenuri electrice de ultimă generaţie va îmbunătăţi conectivitatea şi confortul călătorilor şi va reduce emisiile generate de transporturi.

Cu o capacitate de minim 300 de călători pe tren, această investiţie va îmbunătăţi semnificativ calitatea serviciilor feroviare de pe principalele coridoare feroviare interregionale electrificate care leagă Bucureştiul de centre de activitate regionale precum Arad, Cluj-Napoca, Constanţa, Braşov, Timişoara, Iaşi, Galaţi, Craiova, Petroşani şi Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/politica-de-coeziune-a-ue-peste-52-mil-euro-pentru-a-sprijini-cumpararea-a-37-de-trenuri-in-romania-22108344

Ultimă oră

Același autor