5.3 C
Județul Arad
25 aprilie, 2024

Plutonierul care amenința că se aruncă de la etajul 7 a fost salvat și dus la spitalul de psihiatrie

Sursa foto: ISU Sibiu

Publicat la 9 iunie 2023, 11:48

După 24 de ore de când s-a urcat pe pervazul unei ferestre de la etajul 7 și a amenințat că se aruncă, angajatul MApN a fost salvat, iar autoritățile l-au luat și l-au dus direct la un spital de psihiatrie pentru a fi supus unor teste.

După 24 de ore de negocieri, militarul de 37 de ani din Timișoara a fost salvat, după ce un alpinist din cadrul ISU Timiș s-a folosit de o funie de la etajul superior și l-a luat pe acesta prin surprindere . Misiune a fost una dificilă, deoarece militarul era extenuat și dădea semne că nu va mai rezista foarte mult pe geam.

Toți cei prezenți la fața locului au început să aplaude, iar la negocieri au participat negociatori din Timiș și Arad, însă nu au reușit să-l convingă pe bărbat să intre în apartament.

Știre inițială:

Militarul în vârstă de 37 de ani, care s-a urcat pe pervazul geamului începând de ieri, menține autoritățile în alertă de peste 20 de ore, continuând să amenințe că se va arunca de la etajul 7 al unui bloc situat pe un bulevard important din Timișoara. Situația rămâne tensionată și în prezent.

Echipele de negociatori continuă să depună eforturi pentru a-l convinge pe bărbat să renunțe la gestul său.

a fost cea care a apelat numărul de urgență 112, după ce acesta i-a refuzat accesul în locuință .

Bărbatul are un copil. A așteptat dimineața ca iubita și fiica lui să plece de acasă, iar la scurt timp a fost observat într-o poziție nefirească pe geamul locuinței.

Militarul care vrea să se arunce de la etajul 7 suferă de depresie

Autoritățile, prietenii și colegii săi au depus eforturi timp de peste 20 de ore pentru a-l convinge să coboare, iar mai mulți localnici au strigat în unison pentru a-l îndemna să renunțe la gestul său. Cu toate acestea, toate încercările au fost în zadar.

Vineri dimineața, bărbatul era în continuare pe pervazul geamului de la etajul 7, iar negocierile pentru a-l determina să renunțe la acest gest sunt în desfășurare. Între timp, pompierii au montat o pernă gonflabilă.

„ Bărbatul încă stă pe pervazul geamului. Nu a renunțat la gestul extrem. Negocierile continuă ”, au informat, vineri dimineață, autoritățile.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 2 din

, un negociator din echipa SAS Timiș și membri ai ISU Timiș, împreună cu șeful de stat major, psihologul și medicul șef al unității militare.

Bărbatul este subofițer de stat major

Militarul în cauză este angajat al Ministerului Apărării Naționale din anul 2007 și este în prezent subofițer de stat major. Deși nu a participat la misiuni în teatrele de operații, acesta a fost diagnosticat cu

în urmă cu ceva vremea, iar

la ultima evaluare psihologică, a fost considerat apt, însă cu excepția dreptului de a purta o armă .

La nivelul unității militare, va fi constituită o comisie condusă de șeful de Stat Major, cu scopul de a investiga motivele care au dus la gestul necugetat al militarului, potrivit

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/un-militar-ameninta-de-mai-bine-de-20-de-ore-ca-se-arunca-de-pe-geam-de-la-etajul-7-barbatul-a-fost-diagnosticat-cu-depresie.html

Ultimă oră

Același autor