15.5 C
Județul Arad
28 martie, 2024

Ploi, lapoviţă şi ninsori. Meteorologii recomandă purtarea de haine groase şi anunţă Cod Galben în cinci judeţe

Meteorologii anunţă ploi, lapoviţă şi ninsoare până joi seara în toată ţara.

O alertă de Cod galben va intra în vigoare miercuri la ora 18:00 şi anunţă vânt puternic în cinci judeţe.

4026 afișări

Instagram – imhollyfrances/junabanda_

Meteorologii au transmis, miercuri, o informare meteo de vânt puternic, ploi, lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a ţării.

De miercuri ora 16:00 până joi ora 20:00, precipitaţiile se vor extinde treptat dinspre vest şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării.

Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15-16 martie) şi în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar şi în zonele mai joase din Maramureş, Transilvania şi nord-vestul Moldovei se vor semnala şi lapoviţe şi ninsori.

La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali. Pe alocuri, cantităţile de apă vor depăşi 10-15 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineaţa zilei de joi şi în cele estice, sudestice, precum şi pe crestele montane, cu viteze în general de 45-55 km/h.

O alertă Cod galben intră în vigoare miercuri la ora 18:00 şi se încheie joi la ora 18:00, anunţând intensificări ale vântului în

Satu Mare, Bihor, Arad, Caraş-Severin şi Timiş.

Local şi temporar, mai ales în zona de câmpie din Crişana şi Banat, vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-60 km/h.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/meteo/ploi-lapovita-si-ninsori-meteorologii-recomanda-purtarea-de-haine-groase-si-anunta-cod-galben-in-cinci-judete-21695559

Ultimă oră

Același autor