16.3 C
Județul Arad
25 aprilie, 2024

Opt elevi din Vaslui, Huși, Bârlad și Negrești, calificați la naționala de Matematică

De către

14 martie 2023

În acest an școlar, județul Vaslui va fi reprezentat la faza națională a Olimpiadei de Matematică de opt elevi, dintre care patru din Vaslui, doi din Huși, unul din Bârlad și unul din Negrești. Aceștia s-au calificat la etapa națională a competiției școlare grație rezultatelor obținute la faza județeană, desfășurată, pe 11 martie, la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Vaslui (pentru gimnaziu) și la Liceul Teoretic ,,Emil Racoviță” Vaslui (pentru liceu).

S-au calificat următorii elevi:

„Faza județeană a Olimpiadei de Matematică a fost destul de strânsă, participând cei mai buni elevi din județul Vaslui: 45 de copii la gimnaziu și 38 la liceu. Subiectele au avut un grad mediu spre dificil și au fost elaborate de Societatea de Științe Matematice din România. Felicitări tuturor elevilor și profesorilor îndrumători pentru rezultatele obținute! Mult succes la etapele naționale ale competiției!”, a transmis profesorul Cătălin Daniel Cărăușu, inspector școlar pentru Matematică.

De menționat că etapa națională a acestei olimpiade va fi găzduită de Târgu-Jiu, județul Gorj, între 10-14 aprilie.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/03/opt-elevi-vaslui-barlad-negresti-si-husi-calificati-la-nationala-de-matematica/

Ultimă oră

Același autor