11.8 C
Județul Arad
29 martie, 2024

Operaţie de reconstrucţie de aortă, făcută cu succes de medicii arădeni unui pacient de 60 de ani

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au făcut cu succes o operaţie de reconstrucţie de aortă unui pacient de 60 de ani cu anevrism de aortă abdominală rupt.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, medicii de gardă din secţiile Chirurgie Generală I şi Anestezie şi Terapie Intensivă I au avut o intervenţie laborioasă de reconstrucţie a aortei.

Pacientul, în vârstă de 60 de ani, a ajuns în Unitatea Primire Urgenţe cu anevrism de aortă abdominală rupt, cu risc rapid de exsangvinare.

Medicul specialist în chirurgie cardio-vasculară Mircea Alexa împreună cu medicul specialist în chirurgie generală Mihai Roşu, medicul primar ATI Adrian Crişan, medici rezidenţi şi asistenţi medicali au intrat de urgenţă în sală reconstruind artera aortă (vas principal de sânge), prin aplicarea unei proteze sintetice, pentru a putea restabili circulaţia sângelui spre bazin şi picioare.

Intervenţia a fost una contra-cronometru, pacientul riscând să îşi piardă picioarele, din cauza lipsei de irigare cu sânge şi inclusiv viaţa prin pierderea de sânge.

Pacientul a avut apoi nevoie de îngrijiri în terapie intensivă, fiind acum în stare stabilă, sub supraveghere medicală în Compartimentul de Chirurgie Vasculară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/sanatate/operatie-de-reconstructie-de-aorta-facuta-cu-succes-de-medicii-aradeni-unui-pacient-de-60-de-ani-21689460

Ultimă oră

Același autor